”KD:llä on kyky vaikuttaa yhteiskuntaan”

30.12.2014 klo 11:43 Uutiset Kristiina Kunnas

Remo Ronkainen luki Hesaria isän vieressä pikkupoikana. Halu vaikuttamiseen syntyi varhain. Nyt hän on KD Nuorten puheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas.

Remo Ronkaisen, 25, vuosi on täynnä. Hän aloittaa KD Nuorten puheenjohtajana, käy eduskuntavaalit ja valmistuu ammattiin.

Remo päättää opiskelunsa Helsingin yliopistossa ja valmistuu teologian maisteriksi. Vaimo Susanna jatkaa vielä psykologianopintojaan Turun yliopistossa.

Hän kiinnostui varhain yhteiskunnallisista asioista.

Vasta mukana ollessani huomasin, kuinka hyvä poliittinen sisältö puolueella oli.

– Luin Hesaria pienenä aina faijan vieressä. Oma valveutuminen tuli jossain vaiheessa. Kristillisdemokraatit tuntui hyvältä, arvopuolueeseen oli helppo mennä.

– Vasta mukana ollessani huomasin, kuinka hyvä poliittinen sisältö puolueella oli. Uskon, että on kysyntää puolueelle, joka korostaa ihmisarvoa, yritteliäisyyttä sekä perhettä.

– Postmoderni suvaitsevainen yhteiskunta on vähentänyt nuorten mustavalkoisuutta.

– Nuoret hyväksyvät, että on eri uskontoja, myös sen, jos joku on kristitty. On erilaisia poliittisia ideologioita. Helsingin yliopisto on vasemmalle kallellaan, eikä KD ole kovimmassa huudossa. Nuoret ymmärtävät, että on erilaisia arvomaailmoja ja poliittisia ajatuksia.

Ylös