Poliitikon ja papin kutsumus

30.12.2014 klo 12:01 Uutiset Kristiina Kunnas

KD Nuorten puheenjohtaja Remo Ronkainen, 25, on kansanedustajaehdokkaana huhtikuun eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä.

– Keskityn nuoriin aikuisiin. Pyrin tietenkin olemaan aktiivisesti läsnä sosiaalisessa mediassa: internetsivut, Facebook, Twitter, Instagram.

– Nuorisojärjestön puheenjohtajana osallistun paneeleihin ja keskusteluihin. Heti tammikuussa on monissa lukioissa Helsingin kaupungin järjestämä kiertue.

Jos olen rehellinen, niin kyllä monilla nuorilla on epävarmuutta ja pelkoakin. Toisaalta nuorilla on positiivinen draivi eteenpäin.

Siviilielämässä Remo Ronkaisella on vahvistunut sisäinen kutsu papintehtävään.

– Haluaisin olla seurakuntapapin työssä. En näe niiden tehtävien ja poliittisen aktiivisuuden sulkevan pois toisiaan.

– Jos olen rehellinen, niin kyllä monilla nuorilla on epävarmuutta ja pelkoakin. Miten tässä oikein tapahtuu? Toisaalta nuorilla on positiivinen draivi eteenpäin, uuden luomiseen, erilaisten innovaatioiden kehittämiseen.

– Monilla on ajatus, ettei heti valmistumisen jälkeen välttämättä saa virkaa. On valmiutta pätkätöihin ja töiden perässä muuttamiseen.

– Omassa kaveripiirissä on paljon positiivista, hyvää energiaa. On ennenkin ollut vaikeuksia. Paljon on kiinni meistä, miten itse suhtaudumme, mitä kaikkea olemme valmiit tekemään.

Ylös