Essayah pitää sokkohäitä tv-viihteen uutena rimanalituksena

7.1.2015 klo 15:38 Uutiset

Ennen olivat sokkotreffit, nyt tulevat sokkohäät.

– Kaikki näyttää tänä päivänä olevan kaupallistettavissa, jopa avioliitto, toteaa Sari Essayah uudesta tv-ohjelmaformaatista.

MTV3:n uusi ohjelmasarja ”Ensitreffit alttarilla” saattaa yhteen sokkoparin, joka tapaa toisensa ensi kertaa alttarilla – ja joka vihitään saman tien. Sen jälkeen tv-ryhmä seuraa pariskunnan elämää viiden viikon ajan, jonka jälkeen avioliiton solmineilla on mahdollisuus halutessaan hakea eroa.

Ohjelmaidea kuulostaa ainakin minusta tosi hölmöltä

– Pakko sanoa, mutta ohjelmaidea kuulostaa ainakin minusta tosi hölmöltä, Essayah huokaa. –Onhan näitä erilaisia ja ihan harmittomiakin deittiohjelmia televisio pullollaan, mutta tässä ylittyy kyllä jälleen jokin uusi raja.

Vaikka uuden ohjelman kohdalla kyse ei olekaan kirkkohäistä vaan siviilivihkimisestä, Essayah sanoo myös siihen liittyvän juridisia velvoitteita, joiden jo sinällään olettaisi antavan asianosaisille syyn harkita suostumistaan ohjelmaan.

– Jos pariskunta viiden viikon ”koeavioliiton” jälkeen päättääkin erota, miten siinä tapauksessa esimerkiksi jaetaan heidän keskinäinen omaisuutensa? Essayah pohtii.

KD:n ex-mepin ja  kevään vaalien kansanedustajaehdokkaan mielestä jatkuva uusien, yhä räväkämpien ohjelmaideoiden lanseeraus on tie, jolle ei tämän päivän ylikaupallistuneessa yhteiskunnassa näy loppua.

– Voi hyvin kysyä, mitä seuraavaksi. Nyt kun avioliitto jo on viihteellistetty, olisiko seuraava ohjelmaformaatti vaikkapa ”Hautajaiset isoäidin tapaan”, Essayah kärjistää.

Onneksi valinnanvaraakin vielä sentään löytyy.

– Itse katson mieluumnin vaikka brittiläisiä television draamasarjoja, kuten parhaillaan meneillään olevaa Downtown Abbeyta. Niissä laatu on poikkeuksetta kohdallaan, Essayah sanoo.

 

Ylös