Maanselkä: Vihreiden Niinistön turvallisuuspolitiikka kummastuttaa

8.1.2015 klo 22:16 Uutiset KD Lehti

Suomen rikoslaissa on säännös uskonrauhan rikkomisesta. Sen mukaan Jumalan julkinen pilkkaaminen on rangaistavaa. Myös uskonnollisen yhteisön pyhänä pitämän asian julkinen häpäisy voi olla rangaistavaa. Pykälän perusteella tuomitaan henkilöitä enää erittäin harvoin.

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön twiitti Suomen lainsäädännön jumalanpilkkapykälän kumoamisesta Ranskassa tehdyn terroriteon jälkeen kummeksuttaa puoluesihteeri Asmo Maanselkää. Hän kysyy Twitterissä onko Vihreiden uusi turvallisuuspoliittinen linjaus pilkata lisää jumalia.

maanselkäTwiitti

– Aika epäsopivaa on nostaa Suomen jumalanpilkkapykälä keskusteluun terroriteon jälkeen. Nämä Vihreän sananvapauden puolustajat olivat suureen ääneen vaatimassa Jussi Halla-ahoa tuomiolle islamin pilkkaamisesta. Nyt he vaativat koko pykälän poistamista lainsäädännöstä.

– Uskonnon arvosteleminen on osa sananvapautta, mutta uskontojen tai jumalien pilkkaaminen ei varmasti vie eteenpäin suomalaista yhteiskuntaa, Maanselkä toteaa.

 

Ylös