Vain yrityssektori voi tuoda apua työttömyyden kurimukseen

8.1.2015 klo 13:41 Uutiset Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien hallintopäällikkö ja Riihimäen kaupunginvaltuutettu Ismo Portin muistuttaa Aamupostin (8.1.) ”valtuutetun puheenvuoro”–palstalla, että yrityssektori on ainut, joka voi nyt luoda uusia työpaikkoja. Rakennemuutos on muuttanut melko pysyvästi työmarkkinoiden muotoa.

– Onkohan Oy Suomi Ab:ssa työllistämisen panostukset ja toimenpidearsenaali oikeassa suhteessa menetettyjen verotulojen, ihmisten pärjäämisen sekä sosiaali- ja terveydenhuoltokulujen heijastuksiinsa nähden, Portin kirjoittaa.

– Mikä muu sektori voi käytännössä edes yrittää tuoda apua työttömyyden kurimukseen kuin yritykset?

 

Hän muistuttaa, että julkisella sektorilla uusien työpaikkojen tarjontakyky ei ole luonnollisesti kovin suuri eikä pidäkään olla. Päinvastoin, nyt julkisen sektorin rakenteita uudistetaan, koska nykyinen verorahoitus ei mitenkään riitä nykyisenlaisten toimintamallien ylläpitoon. Katseet onkin käännettävä yritysten suuntaan.

– Mikä muu sektori voi käytännössä edes yrittää tuoda apua työttömyyden kurimukseen kuin yritykset? Tarkoitan tässä nyt nimenomaan makro- ja pk–yrityksiä.

– Yritystoimintaa tulee valtiovallan toimesta nykyistä vahvemmalla fokuksella auttaa menestymään ja työllistämään, Portin kirjoittaa.

Keinovalikoimaksi hän mainitsee sääntelyn keventämiseen, rahoitusinstrumentteihin ja vaikkapa ensimmäisen työntekijän palkkaamisen tukemiseen panostettavat resurssit.

Yrityksien menestyminen ja työllisyyden parantaminen pitäisi olla myös työmarkkinajärjestöjen yhteinen asia. KD:n Hämeen piirin eduskuntavaaliehdokas Portinin mukaan tulevalla vaalikaudella kansanedustajien enemmistön pitäisi olla sellainen, joka näkee pienyritysten määrällisen kasvun ja niiden menestymisen merkityksen työllisyyden ja verotulojen kasvattajina.

– Samalla sen pitäisi olla yksi keskeinen tulevaa hallitusohjelmaa sitova kokonaisuus, hän kirjoittaa.

Ylös