Östman: Uskonnolliset jännitteet ovat kasvaneet

9.1.2015 klo 18:35 Uutiset Asmo Maanselkä

Ranskan tapahtumat osoittavat, että uskontojen vuoropuhelulle on tarvetta, sanoo Peter Östman.

Kansanedustaja Peter Östman osallistui Berliinissä First Step Forumin vuosikokoukseen. Foorumin tavoitteena on toimia diplomaattien, politiikkojen, lakimiesten ja toimittajien yhteistyöverkostona uskonnonvapauskysymyksissä. Se kerää yhteen huippupolitiikkoja eri maista. Ryhmä pyrkii puuttumaan uskonnollisiin jännitteisiin jo niiden varhaisessa vaiheessa toimimalla yhteistyössä eri maiden ja hallitusten kanssa.

Ryhmä pyrkii puuttumaan uskonnollisiin jännitteisiin jo niiden varhaisessa vaiheessa toimimalla yhteistyössä eri maiden ja hallitusten kanssa.

– Ranskan tapahtumat osoittavat, että uskontojen vuoropuhelulle on tarvetta, sanoo Peter Östman.

Foorumissa on pohdittu, miten voitaisiin edistää demokratiaa ja ihmisoikeuksia eri maissa. Foorumin aikana käydään läpi maita, joissa uskonnonvapaus tai demokratia ovat uhattuna.

– Nyt perjantaina olemme kuulleet maakohtaisia raportteja muiden muassa Georgiasta, Iranista, Ukrainasta, Burmasta, Malesiasta, Kiinasta, Vietnamista ja Pakistanista. Pohdimme myös miten FSF:n verkosto voi auttaa näissä maissa.

FSF

Kuvassa First Step Forumin osallistujat: David Kilgour, ex-asianajaja ja kanadalainen politiikko, Dennis Joachim Ignatius, malesialainen diplomaatti, James Reimer, erityisavustaja, John Abraham Godson, Puolan parlamentin jäsen, Malkhaz Songulashvili, georgialainen piispa, Tim Dean, mediaekspertti, Peter Östman kansanedustaja, Eija-Riitta Korhola, ex-meppi, Mr Hermann Gröhe, saksalainen ministeri, Kjell Magne Bondevik ex-pääministeri ja hyväntahdon lähettiläs Johan Candelin.

 

Toimituksen huomautus:
Tammikuussa 2015 virallista tietä hankittu Je suis Charlie -kylttikuva on poistettu 9.12.2022, sillä KD-Lehti sai tiedon, että kuvan tekijänoikeuksia olisi rikottu.

 

 

 

 

Ylös