Uusi verkkolehti, uusi into, uudet uhkat

9.1.2015 klo 15:08 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit avasi tuoreen vuoden ja eduskuntavaalikevään uuden KD-verkkolehtensä julkistamisella. Tervetuloa seuraamme! Toivon, että viihdyt kanssamme. Teemme sinulle nopeasti luettavia uutisia. Emme halua varastaa aikaasi, mutta toivomme, että käyt pikakäynneillä luonamme mahdollisimman usein.

Torstaina 15. tammikuuta KD-lehden tilaajat saavat tämän vuoden ensimmäisen lehden. Lehti on entistä runsaampi, mutta ilmestyy tästä lähtien joka toinen torstai.

Digi edellä. Se on nykyaikaisen tiedonvälityksen ydin. On oltava verkossa, on näyttävä kaikilla alustoilla. On päästävä ihmisen arkeen ja hänen sähköisten välineittensä sisällöntuottajaksi.

Kesällä 2013 Kristillisdemokraattien puoluetoimisto joutui pommiuhan alle.

Iloitsemme uudesta verkkolehdestämme. Innokas kuhina toimituksessa vaihtui heti loppiaisen jälkeen tyrmistykseen. Kollegamme Ranskassa menettivät omassa toimituksessaan henkensä. Viikkopalaveri vaihtui teurastukseen.

Satiirinen Charlie-viikkolehti halusi ja uskalsi pilkata kaikkia uskontoja, fundamentalisteja, ääri-ilmiöitä. Sen satiirin kohteeksi olisi voinut joutua varsin hyvin myös Suomen Kristillisdemokraatit ja puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Länsimaiseen sananvapauteen on jo vuosisatojen ajan kuulunut mahdollisuus ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa. Pariisin iskun tekijät halusivat iskeä juuri tuohon. He halusivat rangaista niitä, jotka ajattelivat heidän uskonkohteestaan toisin. Myös liberaali länsimaisuus saattaa muuttua vähemmän sallivaksi: Uhattuna voi olla myös kristittyjen sananvapaus.

Kesällä 2013 Kristillisdemokraattien puoluetoimisto joutui pommiuhan alle. Uhkausta edelsi tilanne, jossa sisäministeri Päivi Räsänen oli joutunut sanomisistaan ja niiden väärintulkinnoista mediakohun keskiöön. Uhka osui lähelle, sillä KD-lehden toimitus sijaitsee – vaikkakin teräksisen oven takana – viereisessä huoneistossa.

Haluamme jatkaa uuden verkkolehtemme, oman printtilehtemme sekä vaalikevään odotusten keskellä tulevaisuuteen uskoen. Emme anna pelolle edes pikkusormea.

 

Ylös