Arhinmäen tuki Syrizalle katteetonta populismia, sanoo Peter Östman

14.1.2015 klo 14:10 Kotimaa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen blogissaan ilmaisemaa tukea Kreikan vasemmistopuolue Syrizalle ei Peter Östmanin mielestä voi pitää todellisena kannustuksena veljespuolueelle.

– Itse näen tämänkaltaiset myötätunnon osoitukset ääntenkalastuksena omalle puolueelle ensi kevään vaaleja ajatellen, KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja toteaa.

Puheet siitä, miten Syrizan mahdollinen vaalivoitto antaisi avaimet järjestää ja hoitaa Kreikan talous ja velat kuntoon uusin ja paremmin keinoin, ovat pelkkää populismia.

”He haluavat ottaa tulevaisuuden omiin käsiinsä ja pärjätä itse omalla työllään. Tähän heille tarjoaa mahdollisuuden Kreikan vasemmistoliitto Syriza”, Arhinmäki kirjoittaa blogissaan. Hän kertoo myös olevansa itse lähdössä Kreikkaan tukemaan Syrizan ja sen puheenjohtajan Alexis Tsipraksen vaalikampanjointia.

”Syrizan voitto avaa mahdollisuuden uuteen alkuun Euroopalle”, Arhinmäki niin ikään hehkuttaa.

Östman on eri linjoilla.

–Tällaisen retoriikan voi muutoin kyllä sivuuttaa olankohautuksella, mikäli se jää yksittäisiksi heitoiksi. Jos vastavanlaiset puheet kuitenkin yleistyvät myös muiden eurooppalaisten puolueiden kohdalla, silloin se alkaa uhata vastuullista politiikan tekoa unionissa. Ja varmasti myös ”sympatian” kohteet itse hyödyntävät saamansa myötätunnon ja huomion maksimaalisesti hyväkseen.

Östman muistuttaa, miten Arhinmäki ja hänen puolueensa olivat vaatimassa Kreikalta vakuuksia maan lainaohjelmaa tehtäessä.– Nyt he sitten alkavat pyörtää päätöksiä, joihin itse olivat hallituksessa ollessaan sitoutuneet.

–Puheet siitä, miten Syrizan mahdollinen vaalivoitto antaisi avaimet järjestää ja hoitaa Kreikan talous ja velat kuntoon uusin ja paremmin keinoin ovat pelkkää populismia.

 

Ylös