KD Nuoret ei osallistu pilapiirroskilpailuun

17.1.2015 klo 17:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Perussuomalaisten nuorten pilapiirroskilpailu lisää vastakkainasettelua, ei sananvapautta. Tätä mieltä on Kristillisdemokraattinen nuorisojärjestö KD Nuoret.

Perussuomalaisten nuorten lehti on järjestämässä pilapiirroskilpailun ”sananvapauden puolesta” ja haastaa myös muita nuorisojärjestöjä julkaisemaan omia tai Charlie Hebdon pilapiirroksia.

KD Nuorten hallitus ei kuitenkaan lainkaan lämpene ajatukselle.

 KD Nuoret ei ota haastetta vastaan.

– KD Nuoret ei ota haastetta vastaan. Kristillisdemokraatteina uskomme siihen, että sananvapauden käyttäminen lyömäaseena muita vastaan on esimerkki siitä, miten perusoikeuksia voi käyttää kyseenalaisella tavalla, puheenjohtaja Remo Ronkainen perustelee.

– Näemme pilapiirroskilpailun lisäävän vastakkainasettelua entisestään, kun todellisuudessa tarvittaisi aitoa dialogia ja ymmärrystä puolin ja toisin.

KD Nuoret korostaa, että jokaisella on oikeus sananvapauteen. Nuorisojärjestö pyrkii käyttämään omaa sananvapauttaan muiden vapauksien, kuten uskonnonvapauden, puolustamiseksi – ei niitä loukatakseen.

– Mielestämme pilapiirroskilpailu on mauton idea. Ranskan tapahtumien jälkeen emme kaipaa minkäänlaista kansankiihotusta, KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja Jyri Soria toteaa.

– Pelkästään yhteen uskontokuntaan kohdistettu vastakampanja ääriryhmittymien tekojen seurauksena ei edistä tilanteen rauhoittumista, Jyri Soria muistuttaa.

Ylös