Kaupunginvaltuutettu, diabeteslääkäri Sari Mäkimattila tavoittelee kansanedustajuutta Helsingissä

19.1.2015 klo 21:21 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri nimesi tänään seitsemän uutta eduskuntavaaliehdokasta.

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri nimesi tänään kiinnostavan joukon kokeneita KD-konkareita ja vaalien ensikertalaisia. Piirihallituksen tänään nimeämässä ehdokasjoukossa on myös kaupunginvaltuutettu Sari Mäkimattila. Diabeteslääkärinä työskentelevä Mäkimattila on toiminut Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajana kaudella 2011-2013.

Eduskuntavaaleissa KD-listalla debytoivat nuorisotyöntekijä ja evankelista Jani Liukkonen sekä nuorisotyöaktiivi ja teologian ylioppilas Mikael Elmolhoda ja TV-tuottaja ja diplomi-insinööri Jaakob Happonen, molemmat tunnettuja kasvoja muun muassa TV7:n katsojille. Vaalikokemusta on karttunut freelancer ja humanististen tieteiden kandidaatti Andreas Forsbergille ja elokuva- ja tv-ilmaisun opettaja, VTM ja TaK Petteri Hiienkoskelle, joka oli eduskuntavaaliehdokkaana jo neljä vuotta sitten.

Opettaja ja FM Suvi Linjamaalla puolestaan on aiemman ehdokkuuden lisäksi kokemusta puolueen luottamustehtävissä muun muassa KD Nuorissa, Helsingin piirissä ja Etelä-Helsingin osaston puheenjohtajana.

Kristillisdemokraateilla on nyt Helsingissä 16 eduskuntavaaliehdokasta. Marraskuun piirikokouksessa ehdokkaiksi nimettiin filosofian maisteri Tuomas Auvinen, sosionomi Janika Cacho, raamattukouluttaja ja pastori, kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling, myymälänhoitaja Terho Nikulainen, proviisori Petteri Pietikäinen, teologian ylioppilas ja KD Nuorten puheenjohtaja Remo Ronkainen, opettaja Seppo Samppala, YTM ja yrittäjä Hanna-Kaisa Simojoki sekä kasvatustieteen maisteri ja opettaja, KD:n Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora.

– Me voimme Helsingissä olla todella tyytyväisiä kansanedustajaehdokkaistamme. Meillä on edustava ja kristillisdemokraattien arvoihin sitoutunut hyvä ryhmä, jota vielä pian täydennämme. Toivotan kaikille ehdokkaille menestystä ja siunausta vaalityöhön, piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora kertoo KD-lehdelle.

Kristillisdemokraattien listalle mahtuu Helsingissä vielä muutama ehdokas. KD on Helsingissä vaaliliitossa Köyhien Asialla –puolueen kanssa, jolla on 22 ehdokkaan vaaliliitossa yksi-kolme ehdokaspaikkaa. Lisää ehdokkaita Helsingin Kristillisdemokraatit nimeävät helmikuun aikana.

Ylös