Ranskan juutalaiset eivät enää tunne oloaan turvalliseksi

19.1.2015 klo 14:03 Ulkomaat KD Lehti

ICEJ eli International Cristian Embassy Jerusalem tiedottaa, että suuri osa Ranskan juutalaisista haluaisi muuttaa Israeliin. He eivät tunne oloaan enää turvalliseksi Ranskassa.

Pariisin dramaattiset tapahtumat ovat ICEJ:n mukaan herättäneet maailman näkemään, kuinka vaarallisesti anti-semitismi on noussut Euroopassa. Viime vuonna noin 50 000 Ranskan juutalaista kysyi tietoa juutalaistoimistolta Israeliin muuttamisesta. Nyt ainoastaan yhden viikon aikana 2000 juutalaista käynnisti alija-prosessin eli aloitti Israeliin muuton suunnittelun ja valmistelun.

Suuri osa Ranskan juutalaisista haluaisi muuttaa Israeliin.

Moni kuvittelee, että suurin osa Ranskan juutalaisista pystyy itse kustantamaan muuttonsa Israeliin. Todellisuudessa lähes puolet 550 000 juutalaisesta on useita sukupolvia sitten paennut Ranskaan Pohjois-Afrikasta. Useat heistä elävät köyhissä naapurustoissa yhdessä muslimimaahanmuuttajien kanssa. Nämä ovat lähtöisin samoilta seuduilta Marokosta, Algeriasta ja Tunisiasta.

– Nämä juutalaiset ovat kaikista haavoittuvimpia tällä hetkellä, eikä heillä ole varaa muuttaa muualle. Juutalaistoimiston mukaan sefardi-juutalaiset tuntevat olonsa Ranskassa kaikista uhatuimmaksi ja ovat osoittaneet suurinta kiinnostusta alijan tekemistä kohtaan, ICEJ kertoo.

ICEJ aikoo avustaa maahanmuuttajia alija-seminaarien, kuljetuksien, lentolippujen ja muiden mahdollisten kulujen kustannuksissa, joita liittyy maahanmuuttoprosessiin. Juutalaistoimisto on arvioinut, että yhden apua tarvitsevan henkilön kustannuksiin menee keskimäärin lähes 1000 euroa.

ICEJ toivoo auttamishaluisten lähimmäisten osallistuvan tähän exodustyöhön.

Lisätiedot ICEJ:n toiminnasta: http://fi.icej.org

Ylös