Räsänen esittää valtion avustusta juutalaiselle seurakunnalle

27.1.2015 klo 14:47 Uutiset KD Lehti

Sisäministeri Päivi Räsänen esittää tämänpäiväisessä (27.1.) blogikirjoituksessaan, että valtio osallistuisi juutalaisen seurakunnan ja koulun turvallisuusjärjestelmien parantamiseen.

Suomen juutalaiset ovat esittäneet huolensa hallitukselle julkaisemassaan avoimessa kirjeessä.

– Aloite on tärkeä, ja suhtaudun siihen erittäin vakavasti, Räsänen sanoo.

– Tulen esittämään, että valtio avustaa juutalaisen seurakunnan ja koulun turvallisuusjärjestelyjen kehittämistä, kuten muissa pohjoismaissa jo aiemmin on tehty.

Euroopassa juutalaisvastaisuus on viime vuosina lisääntynyt huolestuttavasti. Uhkailujen ja vahingonteon lisäksi juutalaisiin on kohdistunut useita terroristihyökkäyksiä. Toulousessa asemies hyökkäsi paikalliseen juutalaiseen kouluun tappaen kolme lasta ja yhden aikuisen. Brysselissä tapahtui vastaava hyökkäys juutalaiseen museoon. Viimeisin kuolonuhreja vaatinut hyökkäys tehtiin pariisilaiseen kosher-kauppaan, johon hyökättiin Charlie Hebdo-iskun yhteydessä. Suomessa yleinen turvallisuustilanne on moneen muuhun EU-maahan verrattuna parempi.

– Terrorismin uhka on kuitenkin meilläkin todellinen, Räsänen arvioi.

Räsänen muistuttaa, että viranomaiset arvioivat uhkakuvia jatkuvasti ja ovat ryhtyneet toimenpiteisiin turvallisuuden varmistamiseksi.

lue koko Räsäsen blogikirjoitus:

Antisemitismin pysäyttäminen vaatii tekoja

Ylös