Helsingin KD haluaa perhevalmentajat kirjastoihin

29.1.2015 klo 07:25 Kotimaa KD Lehti

Helsingin Kristillisdemokraatit ehdottaa kirjastoihin perhevalmentajia. Vanhempainhyllystä voisi mobiililaitteella lainata perhevalmentajan kotiin auttamaan arjen haasteissa. – Haluamme säilyttää kaikki lähikirjastot, vaikka keskustakirjasto rakennettaisiin, sanoo puheenjohtaja Tuulikki Tepora.

Helsingin Kristillisdemokraatit ehdottaa mielenkiintoista uutuutta. Kirjastoihin tulisi vanhempainhylly, jonka kautta voisi mobiililaitteella lainata perhevalmentajan kotiin.

– Perhevalmentaja tarjoaisi nopeaa ja maksutonta matalan kynnyksen ennaltaehkäisevää palvelua silloin, kun perhe sitä eniten tarvitsisi. Se voi olla hyvinvointia edistävää neuvontaa arjessa kiinnipysymiseksi, lapsen saattamista ja hakemista koulusta tai vaikkapa läksyvalmennusta, kuvailee KD Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora KD-verkkolehdelle.

Perhevalmentaja tarjoaisi nopeaa ja maksutonta matalan kynnyksen ennaltaehkäisevää palvelua.

– Valmennusta tarvitsisivat myös iäkkäät selvitäkseen arjesta ja pysytelläkseen tietoyhteiskunnassa.

Helsingin piirijärjestö keskusteli myös keskuskirjastosta.

– Haluamme säilyttää kaikki lähikirjastot, vaikka keskuskirjasto rakennettaisiinkin. Palvelujen täytyy pysyä lähellä.

– Kirjastot ovat monille lapsiperheille turvallinen ja luonteva asiointipaikka. Sen takia ne sopivat hyvin ympäristöksi myös perhepalveluille, Helsingin piirin puheenjohtaja perustelee.

Helsingin KD-piiri vetoaa Raision hyvään esimerkkiin ennaltaehkäisevässä perhetyössä. Raisio päätti panostaa perheiden varhaiseen auttamiseen ja tukemiseen eri sektorit ylittävän moniammatillisen työn kautta. Näin syntyi myös merkittäviä säästöjä lastensuojelun kuluissa.

Ylös