Partio saa yli 10 000 uutta nuorta vuodessa

1.2.2015 klo 08:15 Kotimaa

Partio tekee uuden aluevaltauksen. Pihti­putaan lukiossa starttaa syksyllä paikallisen lippukunnanjohtajan aloitteesta syntynyt Johtamisen erikoislinja.

Partiolla ei mene huonosti. Aikana, jolloin moni järjestö tuskailee jäsenkadon kanssa, Suomen Partiolaisiin liittyy vuosittain toistakymmentä tuhatta nuorta.

– Partiolippukuntia on lähes jokaisessa maamme kunnassa. Jäsenistömme määrä on kuutisenkymmentätuhatta, kertoo Timo Sinivuori.

Suomen Partiolaiset ry:n kasvatusjohtajana toimiva Sinivuori näkee globalisaation korostavan yhä enemmän myös oman partiotoimintamme kansainvälistä luonnetta.

– Jo lähtökohtaisesti tavoitteemme on tarjota jokaiselle jäsenistömme ikäryhmälle kokemus kansainvälisestä partioyhteistyöstä. Monikulttuurisuuteen liittyvät aktiviteetit ovat keskeinen osa toimintaa, Sinivuori toteaa.

Pihtiputaan lukion Johtamisen erikoislinjalle voi hakea kevään yhteishaussa.

– Sidosryhmiimme kuuluu evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon lisäksi muunmuassa lukioita, ammattikorkeakouluja, toisen asteen ammatillisia oppilaitoksia ja vapaan sivistystyön koulutuksenjärjestäjiä.

Pedagogisista kumppaneista mielenkiintoisimpia on Pihtiputaan lukio uutuushankkeensa myötä.

– Lukiossa aloittaa ensi syksynä lajissaan ensimmäinen, paikallisen lippukunnanjohtajan aloitteesta syntynyt Johtamisen erikoislinja.

– Opetuksen sisältö on suunniteltu lukioikäisten oman ikäkauden partio-ohjelman pohjalta, ja keskittyy ryhmänjohtamiseen, projektiosaamiseen sekä kansainväliseen toimintaan.

Pihtiputaan lukion Johtamisen erikoislinjan tavoitteena on Sinivuoren mukaan tarjota vaihtoehto riviopetukselle ja tehdä siitä paitsi oppija- ja oppimiskeskeisempää, myös tavanomaista innostavampaa.

Linjalle voi hakea kevään yhteishaussa.

Ylös