Vaalikauden neljättä välikysymystä eurokriisistä puidaan tänään

4.2.2015 klo 10:15 Politiikka Samuli Rissanen

Hallitus vastaa tänään välikysymykseen eurokriisistä ja Kreikan tilanteesta.

Eurokriisistä perussuomalaiset ovat jättäneet välikysymyksen tällä vaalikaudella vuoden välein

Perussuomalaisten leipälajiksi muodostunut välikysymystehtailu eurokriisistä testataan jälleen tänään eduskunnassa, kun hallitus vastaa vaalikauden 21.välikysymykseen. Eurokriisistä perussuomalaiset ovat jättäneet välikysymyksen noin vuoden välein ja nyt käsiteltävä välikysymys on sarjassaan neljäs tällä vaalikaudella. Kreikka-korttia ja eurokriisin hoitoa on toki nosteltu ahkerasti useiden muidenkin välikysymysten yhteydessä.

Vaalikauden kärkeen perussuomalaiset kysyivät euroalueen talouskriisiä koskevista ratkaisuista ja seuraavana vuonna 2012 penättiin hallituksen linjaa euroalueen talouskriisiin.  Vuonna 2013 epäluottamuslausetta esitettiin Kyproksen tilanteeseen liittyen. Tänä vuonna Kreikan tilanne nousi uudelleen esiin, kun parlamenttivaalit voittanut Syriza lupasi äänestäjilleen neuvotella Kreikan lainaehdot uudelleen ja irtautua maalle laaditusta säästökuurista.

Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasin on määrä tavata EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tänään Brysselissä. Tapaamisen aiheena on Kreikan lainaohjelma.

Muut oppositiopuolueet eivät ole perussuomalaisten välikysymyksessä mukana.

Hallituksen vastaus ja siitä käytävä debatti käynnistyy iltapäivällä. Kristillisdemokraattien ryhmäpuheenvuoron pitää kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi. Hallituksen luottamusäänestys on vuorossa perjantaina.

 

Ylös