Perhe, yrittäjät ja turvallisuus rohkeudella ryyditettynä

6.2.2015 klo 11:57 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien keihäänkärjet vaaleihin ovat perhe, yrittäjyys ja turvallisuus. Kovaa kolmikkoa ryydittää rohkeus.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäseltä rohkeutta ei puuttunut tänäänkään, kun hän tuli toimittajalauman eteen kertomaan Kristillisdemokraattien vaalitavoitteista.

Tavoitteena on kahdeksan kansanedustaja ja hallitusvastuun jatkuminen

– Se on vaalivoitto. Tavoitteena on kahdeksan kansanedustaja ja hallitusvastuun jatkuminen, Räsänen kertoi itsevarmana.

Hänen mukaansa puolueella on hyvät ehdokaslistat, myös Keski-Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä, joissa KD:n entiset puheenjohtajat, Toimi Kankaanniemi ja Bjarne Kallis kampanjoivat niin ikään, tällä kertaa perussuomalaisten ja kokoomuksen lippujen alla.

Räsänen aistii, että Kristillisdemokraattien leirissä on nyt innostuneisuutta ja taistelutahtoa.

– Siksi uskallan olla hyvin luottavainen.

Vaalikärjet valikoituvat luontevasti niistä teemoista, joihin puolue on pyrkinyt aktiivisimmin vaikuttamaan. Perhe on KD:n politiikan keskiössä ja Räsänen toivoo, että se saisi enemmänkin vastakaikua tulevalla hallituskaudella. Kulunut kausi on Räsäsen mukaan osoittanut, että perhepolitiikan osaaminen on useissa puolueissa heikkoa.

– Perheministerin salkku tai edes perheministerin nimikkeen näkyminen perheasioista vastaavan ministerin salkussa osoittaisi, että hallitus on tosissaan perheiden asioissa, hän sanoo.

Räsäsen mielestä yrittäjyyttä ei arvosteta Suomessa riittävästi. Kristillisdemokraatit haluavat tukea erityisesti pieniä, alle 10 henkeä työllistäviä yrityksiä, koska niissä on eniten kasvupotentiaalia. Työllistämistä helpotettaisin alentamalla siitä yrittäjälle koituvia kustannuksia. Yrittäjien sosiaaliturvaakin pitäisi parantaa.

Turvallisuudesta Räsänen mainitsee erityisesti poliisien resurssit, jotka on tällä vaalikaudella kyetty turvaamaan tasokorotuksin. Sisäministeriön tuoreen selvityksen mukaan tilanne kuitenkin heikkenee tulevalla vaalikaudella, jos vastaavia tasokorotuksia ei tehdä.

 

 

Ylös