Tuoreet KD-ministerit tentissä-hienoista epävarmuutta ilmassa!

8.2.2015 klo 11:49 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien mieskansanedustajista tehtiin Ikaalisissa ministereitä, mutta ministerisalkun kannossa oli havaittavissa hieman alkukankeutta.

Ministerien ”kyselytunnilla” huomattiin, että ministeri Peter Östmanilla ja ministeri Jouko Jääskeläisellä oli sangen erinevät näkemykset siitä, kuinka paljon yhden prosenttiyksikön säätö ruuan arvonlisäveroon maksaisi.

– 15 miljooona, ministeri Jääskeläinen aloitti.

– Ei, kyllä se on paljon suurempi, sanotaan 250 miljoonaa, ministeri Östman korjasi.

Hetkisen ajattelutauon ja erityisavustajien ahkeran työn jälkeen veroalen vaikutus oli laskettu: prosenttiyksikkö verossa tarkoittaisi noin 120 miljoonaa.

Ministereille kysymyksiä sateli niin ikään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta, perustulosta, nuorten hyvinvoinnista ja mielenterveyspalvelujen tilasta. Kuten oikeallakin kyselytunnilla kysymyksiä tulvi kaikilta hallinnonaloilta. Metropolihallintoa ja energiapolitiikkaakin sivuttiin. Terveydenhuollon henkilöstön omantunnonvapaudesta kansalaisaloitetta kerännyt tamperelainen eduskuntavaaliehdokas Sari Tanus tiedusteli, miten onnistunut kansalaisaloite etenee ja miten KD aikoo siihen vaikuttaa.

– KD tekee kaikkensa, että kansalaisaloitteessa esitetty tahto toteutuu, ministeri Östman lupasi.

Ylös