”Tarvitsemme yrityksiä, jotka uskaltavat työllistää”

9.2.2015 klo 08:39 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin mielestä työvoima- ja sosiaalikustannuksia on pienennettävä suhteessa kilpailijamaihin, erityisesti Ruotsiin.

Tosin polku takaisin parantuneeseen kilpailukykyyn on pitkä ja edellyttää monia toimenpiteitä ja korjauksia. Östmanin mukaan parantunut kilpailukyky saadaan aikaan vain, jos kustannuksia lasketaan suhteessa kilpailijoihin, tehdään parempia tuotteita ja parannetaan tuottavuutta.

Veroasteikkoja voi toki säätää ja puhua palkanalennuksista, mutta ne ei ratkaise akuuttia kilpailukykyongelmaa

– Tässä tilanteessa meidän on uskallettava tehdä muutoksia myös työmarkkinamekanismeihin. Työvoima- ja sosiaalikustannuksia on pienennettävä suhteessa kilpailijamaihin, lähinnä Ruotsiin, Östman sanoo.

Hän ei kuitenkaan lähtisi laskemaan nykyistä palkkatasoa vaan jäädyttäisi sen lähelle nykytasoa. Tällä olisi ratkaiseva merkitys suhteellisen kilpailukyvyn paranemiseksi ja työttömyyden vähentämiseksi.

– Veroasteikkoja voi toki säätää ja puhua palkanalennuksista, mutta ne ei ratkaise akuuttia kilpailukykyongelmaa. Meidän tulee saada enemmän ihmisiä työelämään. Suomi tarvitsisi nyt enemmän yrityksiä, jotka uskaltavat työllistää.

Ikaalisissa viime viikonloppuna vaalikampanjansa avanneet kristillisdemokraatit julkistivat samalla myös oman yrittäjyysohjelmansa. Tämänkertaisen yrittäjyysohjelmalla pyrittiin myös luomaan yleiskuva yrittäjyyden ja yritystoiminnan toimintaedellytyksistä sekä kehitystrendeistä Suomessa.

– Nostimme esiin yrittäjyyteen liittyvät ongelmat, jotka eri yrittäjäjärjestöt ja toimialajärjestöt ovat tuoneet esiin omissa tavoiteohjelmissaan. Ohjelma sisältää Kristillisdemokraattien ratkaisuehdotukset kyseisiin epäkohtiin, Östman kertoo.

 

 

 

Ylös