Ilouutinen Pohjanmaalta: KD:n Helena Lahtinen lähti ehdolle

9.2.2015 klo 12:53 Politiikka Kristiina Kunnas

Vaasan vaalipiirissä iloitaan, kun Laihian vs. perusturvajohtaja, Lapuan kaupunginvaltuutettu Helena Lahtinen lähti ehdolle eduskuntavaaleissa.

Helena Lahtinen lähtee Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaaksi Vaasan vaalipiirissä. Lahtinen on ollut Lapuan kaupunginvaltuutettu jo vuodesta 1993. Jokaisessa kunnallisvaalissa hän on ollut KD:n ääniharava.

Lahtinen toimii tällä hetkellä Laihian vs. perusturvajohtajana ja hänet on valittu Laihian terveys- ja hyvinvointijohtajaksi. Koulutukseltaan Lahtinen on sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja hallintotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Tampereella, Lapualla, lääninhallituksessa ja Kuortaneella.

Tarvitsemme sosiaali- ja terveydenhuoltoon uudenlaisen toimintamallin, jossa hoitoon pääsy sujuu ja jossa mielenterveys ja sosiaalinen osallisuus huomioidaan nykyistä paremmin.

– Haluan kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuutta perhe- ja asiakaskeskeiseksi, kustannustehokkaaksi ja tulokselliseksi niin, että toiminnan painopiste on vahvasti ennaltaehkäisyssä ja perustason lähipalveluissa, Helena Lahtinen toteaa.

– Tarvitsemme uudenlaisen toimintamallin, jossa hoitoon pääsy sujuu ja jossa mielenterveys ja sosiaalinen osallisuus huomioidaan nykyistä paremmin.

Lahtinen muistuttaa, että Suomen kuntien itsehallinto on laajasti osallistava. Hän ei halua, että sitä kavennetaan kuntauudistuksella.

– Kannatan kuntien keskinäistä ja alueellista yhteistyötä pakkoliitosten ja sanelupolitiikan sijaan sekä kuntien valtionosuusjärjestelmän uudistamista oikeudenmukaiseksi ja aidosti kannustavaksi.

Kristillisdemokraattien toiminnassa Helena Lahtinen on kova konkari. Hän on toiminut KD:n Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana ja puoluehallituksen jäsenenä vuosina 2008-2012.   Lahtinen oli STM:n soteuudistuksen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetyöryhmän jäsen ja EPSHP:n SOTErakennetyöryhmän jäsen 2012 sekä toimi sosiaali- ja terveysministeriön selvityshenkilönä Kuopion erva-alueella 2013. Lisäksi Lahtinen on KD:n puoluevaltuuston varapuheenjohtaja, toimii piirihallituksen ja naispiirin johtokunnassa ja Lapuan kaupunginhallituksessa.

Ylös