Teuvo V. Riikonen opasti kampanjoimaan kynällä

11.2.2015 klo 07:15 Kotimaa

Niin hengellisen kuin maallisen sanan vaikuttamisen ammattilainen, Teuvo V. Riikonen, opasti KD:n ehdokkaita kampanjoimaan kirjoittamalla.

– Nyt vähän masentaa, kun on orastava flunssa, ja Antero Laukkanen ehti jo eilen kertoa kaikki aloitusvitsini, käynnisti KD:n toinen varapuheenjohtaja Teuvo V. Riikonen oman koulutussessionsa.

Kaakkois-Suomen vaalipiiristä eduskuntaan pyrkivä Riikonen on kirjoittamisen ammattilainen, joten Ikaalisten kylpylässä sunnuntaiaamuna kuullut opit kannatti kuunnella tarkoin.

Riikosen keskeinen viesti oli, että hyvällä kirjoittajalla tulee olla oma, tunnistettava ”ääni”, joka erottaa hänet muista. Tähän kuuluu myös tunteiden herättäminen lukijassa:

– Kerro tarina, joka koskettaa, Riikonen kehotti yleisöä. Oman kirjoittajauransa hän kertoi aloittaneensa teini-ikäisenä lehtijutulla ”Jenginuori, Jeesus diggaa sua”.

Sisällöltään hengellinen artikkeli, slangiksi kirjoitettuna, oli tuolloin poikkeuksellinen ja poiki laajemman debatin aihetta koskien.

Älä matki äläkä kopioi. Herätä tunteita, kerro omakohtaisista kokemuksistasi, jos haluat kirjoitustesi erottuvan ja aikaansaavan keskustelua.

Poleemisten, kärjistyksiä sopivasti hyödyntävien kirjoitusten teho lehtien mielipidepalstoilla on keino, jota Riikonen kertoi menestyksellisesti hyödyntäneensä vuosien varrella.

Osoituksena tästä hän nosti esiin Kotimaa-lehdelle lähettämänsä vastineen. Tyylilajinaan sarkasmi Riikonen puolusti kirjoituksessaan Päivi Räsästä Kotimaan toimituksen tarkoitushakuiselta ja väärin perustein tehdyltä mollaamiselta.

Satiiria usein kirjoituksissaan viljelevältä Riikoselta heltisi silti varoituksen sana sen käyttöön liittyen:

– Jos hallitset satiirin, älä silti käytä sitä, äläkä ainakaan ennen vaaleja. Riski väärintulkinnoille on huomattavan suuri.

 

 

 

 

Ylös