AfD:n populistit haastavat Saksan Kristillisdemokraatit

17.2.2015 klo 16:08 Politiikka Asmo Maanselkä

Saksan Kristillisdemokraatit ovat kärsineet tappion paikallisvaaleissa populistiselle AfD – Vaihtoehto Saksalle  -puolueelle. Näyttää siltä, että populistinen AfD on selkeästi hyötynyt Kreikan uuden hallituksen asenteesta euroryhmää ja tukipaketteja kohtaan. Angela Merkelin häviö paikallisvaaleissa voi tuoda säpinää Kreikan lainaneuvotteluihin.

CDU nuorten puheenjohtaja Paul Ziemiak pitää puolueensa tappiota vakavana herätyksenä kristillisdemokraattiselle puolueelleen.

Oikoistopopulistinen AfD eli Alternative für Deutschland (Vaihtoehto Saksalle) saa ensimmäiset edustajansa osavaltion alueparlamenttiin Hampurissa. Syyskuun 2013 liittopäivävaaleissa AfD sai 4,7 % äänistä, reilut 2 miljoonaa, ja jäi näin hieman äänikynnyksen alapuolelle. Nyt viiden prosentin äänikynnys näyttää ylittyneen.

AfD vastustaa euroa sekä apupaketteja kriisimaille.

Ylös