Sisäministeri Räsänen osallistuu juutalaisen seurakunnan muistotilaisuuteen

17.2.2015 klo 15:14 Kotimaa

Päivi Räsänen osallistuu tänään tiistaina juutalaisen seurakunnan tilaisuuteen, joka pidetään viime viikonloppuna Kööpenhaminassa surmattujen uhrien muistoksi.

Tapahtumat Tanskassa, ja ennen sitä Ranskassa, ovat Räsäsen mukaan muistutus siitä, että meidän tulee tehdä kaikkemme sanan- ja uskonnonvapauden puolustamiseksi.

– Juutalaisväestöä kohtaan suunnatut iskut ja yleinen juutalaisvastaisuuden nousu Euroopassa ovat erittäin huolestuttavia ilmiöitä, Räsänen sanoo.

– Suomen juutalaiset ovat pitkään olleet oleellinen ja rakentava osa yhteiskuntaamme. Velvollisuutemme on taata heille, kuten muillekin kansalaisille, oikeus turvalliseen elämään ja vapauteen harjoittaa uskontoaan ilman pelkoa, Räsänen toteaa.

Juutalaisväestöä kohtaan suunnatut iskut ja yleinen juutalaisvastaisuuden nousu Euroopassa ovat erittäin huolestuttavia ilmiöitä.

Euroopassa tapahtuneiden viimeaikaisten iskujen johdosta poliisi on lisännyt valvontaa juutalaisten seurakuntien tilojen lähettyvillä. Hallitus päätti myös lisätalousarviossaan myöntää avustusta juutalaisen seurakunnan synagogan ja seurakuntakeskuksen turvallisuuden parantamiseen.

 

Ylös