Sisäministeri Räsänen juutalaisyhteisölle: ”Seisomme rinnallanne”

17.2.2015 klo 19:54 Politiikka Kristiina Kunnas

– Mikään raha tai mitkään turvajärjestelyt eivät voi korvata avointa yhteiskuntaa, muistutti Päivi Räsänen tiistaina Suomen juutalaisessa seurakunnassa.

Sisäministeri Päivi Räsänen toi juutalaisen seurakunnan muistotilaisuuteen valtioneuvoston tervehdyksen.

Räsänen huomautti puheessaan juutalaisen seurakunnan muistotilaisuudessa, ettei mikään rahasumma eivätkä mitkään turvajärjestelyt voi korvata avointa yhteiskuntaa, jossa kunnioitamme toisiamme uskonnosta, etnisestä taustasta, syntyperästä tai muista henkilökohtaisista seikoista riippumatta.

Tahdon välittää juutalaisyhteisölle lohdutuksen sanat; me seisomme rinnallanne.

Sisäministeri Päivi Räsänen oli vieraillut maanantaina Kööpenhaminan terrori-iskun jättimäisessä muistotilaisuudessa ja puhui tänä iltana Suomen juutalaisen seurakunnan järjestämässä muistotilaisuudessa.

– Tahdon välittää juutalaisyhteisölle lohdutuksen sanat; me seisomme rinnallanne.

– Tapahtumat Tanskassa ja aiemmin Ranskassa ovat vakava muistutus siitä, että meidän pitää tehdä kaikkemme sanan- ja uskonnonvapauden puolustamiseksi. Juutalaisväestöä kohtaan suunnatut iskut ja yleinen juutalaisvastaisuuden leviäminen Euroopassa ovat erittäin huolestuttavia ilmiöitä, Räsänen sanoi.

Sisäministeri kertoi puheessaan myös eilisestä matkastaan Kööpenhaminan muistotilaisuuteen.

– Kööpenhaminan muistotilaisuus oli voimakas kannanotto sanan- ja uskonnonvapauden puolesta. Kansa taputti lausahduksille yhteistyöstä ja eritaustaisten ihmisten rinnakkainelosta. Tätä sitoutumista tarvitsemme, emme vain juhlapäivinä, vaan arjessa työpaikoillamme, kouluissa, kaduilla, Räsänen totesi.

Ylös