KD Nuorten puheenjohtaja ihmettelee Niklas Anderssonin loikkausta

18.2.2015 klo 07:07 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuorten puheenjohtaja Remo Ronkainen hämmästelee puolueen entisen työntekijän Niklas Anderssonin loikkaa RKP:hen.

Kristillisdemokraattien raaseporilainen kaupunginvaltuutettu ja sisäministerin entinen erityisavustaja Niklas Anderson siirtyi RKP:n riveihin. Andersson oli työskennellyt Kristillisdemokraateissa jo usean vuoden ajan ennen erityisavustajan (2011-2014) pestiään. Andersson tunnettiin kristillisdemokraattisten arvojen voimakkaana tukijana.

– Hän päätti loikata juuri vaalien alla RKP:n riveihin, ihmettelee KD Nuorten puheenjohtaja Remo Ronkainen.

Andersson työskenteli viime syksyyn saakka sisäministerin erityisavustajana. Hän ilmoitti loikkauksesta puoluejohdolle ja entisille työkavereilleen sähköpostiviestillä.

Miten on mahdollista, että Kristillisdemokraateissa kasvaneita poliitikkoja lähtee muihin puolueisiin?

Eduskuntavaaleissa 2011 Andersson sai Uudenmaan vaalipiirissä hieman alle 600 ääntä ja 2012 kuntavaaleissa hän meni Raaseporissa läpi 93 henkilökohtaisen äänen turvin. Loikkauksen jälkeen Raaseporin kaupunginvaltuuston voimasuhde muuttui ja RKP:llä on nyt enemmistö eli 22 valtuutettua 43-jäsenisessä valtuustossa.

– Äänimäärän kannalta loikkaus ei ole ongelma, mutta se kertoo jostain syvemmästä kriisistä puolueemme sisällä, Ronkainen pohtii KD-verkkolehdelle.

– Miten on mahdollista, että Kristillisdemokraateissa kasvaneita poliitikkoja lähtee muihin puolueisiin?

KD Nuorten puheenjohtajan Remo Ronkaisen mielestä yksi keskeinen syy on kristillisdemokratian poliittisen ideologian sisäistämisessä tai sen sisäistämättömyydessä.

– Jos ainoa syy olla mukana Kristillisdemokraateissa liittyy siihen, että pääsee kristittynä vaikuttamaan yhteiskunnassa kristillisten arvojen puolesta, ollaan mielestäni hakoteillä! Nyt näyttää siltä, että moni kokee tämän vaikuttamisen onnistuvan paremmin isommissa puolueissa.

– Jos taas kristillisdemokratian poliittinen ideologia on syy olla mukana vaikuttamassa, ei loikkaamisia pitäisi tapahtua, koska Suomessa ei ole muita kristillisdemokraattisia puolueita.

KD Nuorten puheenjohtaja iloitsee siitä, että kevään vaalikampanja on muuten lähtenyt Kristillisdemokraattien osalta hienosti käyntiin.

– Vaalistartti Ikaalisissa sekä lukuisat kuvat somessa turuilta ja toreilta viestittävät siitä, että puolueessamme on innostunut tunnelma kevään vaaleja ajatellen. Mutta tällainen loikkaus on ikävä asia.

– Puolueessa kaivataan laajaa sisäistä keskustelua siitä, mitä on kristillisdemokratia, sillä tämä on tärkein kysymys koko puolueen olemassaolon kannalta. Loikkaamisten taustalla on muitakin syitä ja olisikin välttämätöntä, että viimeistään vaalien jälkeen puolueen johto ottaa rohkeasti kantaa kristillisdemokratian tulevaisuuteen, Remo Ronkainen toteaa.

Ylös