Sim-korttien salausavain-varkaus tehtiin jälkiä jättämättä

20.2.2015 klo 16:56 Uutiset Kristiina Kunnas

Sim-korttien salausavainten varkaus on ollut hienosti organisoitu operaatio. Se on tehty jälkiä jättämättä.

Sim-korttien salausavainten varkaus paljastui tietovuotaja Edward Snowdenin asiakirjoista.

Vielä ei tiedetä, ovatko suomalaiset kännykänkäyttäjät ja valtionhallinto suojassa. Suomen Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa asiasta lisää ensi viikolla.

Yhdysvaltojen ja Britannian viranomaiset ovat verkkojulkaisu Interceptin mukaan murtautuneet Gemalto-konsernin sisäiseen tietoverkkoon. Gemalto on maailman suurin sim-korttien valmistaja.

The Intercept –verkkolehti on erikoistunut tuomaan julki tietovuotaja Edward Snowdenin asiakirjoja ja uutisoimaan niistä löytämiään asioita.

Intercept-verkkolehden artikkeli perustaa tietonsa tietovuotaja Edward Snowdenilta saamiinsa asiakirjoihin. Hallitusten hakkerit varastivat järjestelmästä salausavaimet, joilla suojellaan mobiiliviestinnän yksityisyyttä.

Vakoiluorganisaatiot ovat keränneet vuodesta 2010 lähtien salausavaimia. Ne myös kehittivät automatisoidun järjestelmän, jolla tietojen keräily sujui manuaalista käsittelyä tehokkaammin.

Tietomurron takana katsotaan olevan Yhdysvaltain NSA:n ja Britannian GCHQ:n työntekijöistä koostuva tuntematon tiimi. NSA (National Security Agency) on Yhdysvaltain Kansallinen turvallisuusvirasto  ja GCHQ (Government Communications Headquarters) puolestaan brittiläinen tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu, joka on vastuussa Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen ja asevoimien puolesta tehdystä signaalitiedustelusta ja tietoturvasta.

 

Artikkeli The Intercept –verkkojulkaisussa:

https://firstlook.org/theintercept/2015/02/19/great-sim-heist/

Ylös