Ahvenjärvi perustaa Studio Saulin keskelle Tamperetta

25.2.2015 klo 07:33 Politiikka Samuli Rissanen

Studio Sauli kokoaa viikottain tunnetut muusikot, arvostetut asiantuntijat ja yleisön Tampereen keskustan kahvilaan kuukauden ajan. Uudentyyppisen, rohkean vaalitilaisuuden tarkoituksena on innostaa.

Kansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan piirin kansanedustajaehdokas Sauli Ahvenjärvi on päättänyt tällä kertaa järjestää tyyliltään aivan toisenlaisia vaalitilaisuuksia. Luovuutta ja rohkeutta suunnitelmista ei puutu.

Politiikkaa arvostellaan usein harmaaksi ja ikävystyttäväksi. Nyt on tarkoitus tarjoilla asia aivan toisenlaisessa muodossa, kiinnostavasti ja innostavasti

 

Ahvenjärvi on varannut Finlaysonin tehdasalueella Tampereella sijaitsevan ravintola Juvenes Ziberian tiistai-iltapäiviksi maalis-huhtikuussa. Kahvitarjoilun lisäksi yleisölle tarjoillaan kahden tunnin ajan reipas kattaus talk show:ta sekä hengellistä musiikkia ja yhteislaulua Lasse Heikkilän, Mika Karolan, Pekka Simojoen ja Pentti Hietasen johdolla.

Yleisöllä on mahdollisuus esitää kysymyksiä kullekin vuorossa olevalle asiantuntijalle jo etukäteen facebookin välityksellä. Myös laulutoiveita voi esittää rajatusta valikoimasta. Studio Saulin facebook-sivut avataan jo tällä viikolla.

Vaikka politiikkaa käsitellään kepeältä kuulostavan talk show:n keinoin, ovat aiheet kaikkea muuta paitsi heppoisia. Ensimmäisellä kerralla 24.3. pureudutaan Venäjään ja sitä kautta Suomen turvallisuuteen ja esitellään Tampereen korkeakoulujen yhdistämishanke. Paikalla ovat Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen korkeakoulun ja ammattikorkeakoulun vararehtorit. Maaliskuun viimeisenä päivänä puhutaan antisemitismin noususta Euroopassa ja nuorten työllistymisestä.

Huhtikuun ensimmäisen tiistain Ahvenjärvi on varannut hyvin ajankohtaiselle ja kiperälle kysymykselle hoitovirheistä ja niiden ehkäisemisestä.

Huhtikuun puolivälissä keskustellaan taloudesta Nordean pääekonomisti Aki Kangasharjun johdolla. Tietoiskun omaisesti käsitellään lisäksi ainakin perhepolitiikkaa ja yrittäjyyttä.

Poliitikon ja muusikon suhteitaan tilaisuuksien rakentamisessa hyödyntänyt Ahvenjärvi aikoo jakaa sosiaalisen median ja mainosten avulla täsmätietoa kulloisenkin tiistai-iltapäivän sisällöstä ja puhujakaartista vielä ennen tapahtumaa.

Iltapäivisin, klo 15.30-17.30 pidettävät tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Kahvila-alue vetää pari sataa ihmistä. Tilaisuudet myös suoratoistetaan netin välityksellä. Tapahtumat kampanjatiiminsä kanssa ideoineella Ahvenjärvellä on ollut yksi tärkeä ohjenuora: Tylsää ei saa olla.

– Politiikkaa arvostellaan usein harmaaksi ja ikävystyttäväksi. Nyt on tarkoitus tarjoilla asia aivan toisenlaisessa muodossa, kiinnostavasti ja innostavasti, hän kuvaa.

Studio Sauli on avoinna:

* Tiistaisin klo 15.30-17.30 ravintola Juvenes Ziberia Tampere.

Aiheet:

* 24.3. Venäjä ja Suomen turvallisuus, Tampere3 – korkeakoulujen yhdistämishanke.

* 31.3. Nuorten työmarkkinoille auttamisen toimintamallit, antisemitismin nousu Euroopassa.

* 7.4. Hoitovirheiden ehkäisy

* 14.4. Luovat alat ja Suomen talous.

 

 

Ylös