Puolueet kasvattaisivat kehitysapua – Räsänen myönsi päättäjien epäonnistuneen

27.2.2015 klo 15:48 Uutiset Kristiina Kunnas

Kehitysavun nosto ja pakolaiskiintiöiden kasvattaminen saivat puolueilta laajaa kannatusta evankelis-luterilaisen kirkon arvoillassa Helsingin Tuomiokirkon kryptassa.

Kokoomusta ja perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikki kannattivat kehitysavun nostoa tavoitteeksi asetettuun 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

– Me päättäjät emme ole onnistuneet siinä tavoitteessa, jota kehitysyhteistyölle on asetettu, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen tunnusti.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi olevansa häpeissään.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi olevansa häpeissään siitä, ettei kehitysapu ole noussut tavoitteeseensa. Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mielestä lukujen asemesta on katsottava avun tuloksellisuutta.

Perussuomalaisia arvoillassa edustanut Jussi Niinistö sen sijaan puuskahti, että on hyvä, ettei velkarahalla tehdä enempää kehitysyhteistyötä.

Kirkko kannattaa kehitysyhteistyön määrärahojen nostamista 0,7 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Se on esittänyt myös pakolaiskiintiön nostamista. Pakolaiskiintiön nostoa kannattivat arvoillassa kaikki puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta.

 

 

Ylös