”Metsähallituksen on toimittava johdonmukaisesti”

7.3.2015 klo 21:22 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattien Lapin piirin eduskuntavaaliehdokas Pirkka Aallon ja puolueen varapuheenjohtaja Laura Peuhkurin mielestä alkavalla vaalikaudella on syytä huolehtia Metsähallituksen napakasta omistajaohjauksesta.

Valtio on Lapin alueella merkittävä toimija. Metsähallitus hallinnoi laajoja metsä- ja maa-alueita. Pirkka Aallon ja Laura Peuhkurin mukaan on huolehdittava, että liikelaitoksen toiminta on kaikilla sen vastuualueilla johdonmukaista ja yhteiskuntavastuunsa ymmärtävää. He muistuttavat yhteisessä kannanotossaan, että liikelaitoksen tehtävät ovat monipuoliset sisältäen metsätalouden harjoittamisen, luonnonsuojelun, eräasiat ja retkeilyn muun muassa kansallispuistojen luontopalvelut.

Kovat tulostavoitteet aiheuttavat riskin, että toiminta on sisäisesti ristiriidassa muiden luontoympäristön suojelua ja virkistyskäyttöä koskevien tavoitteiden kanssa

Metsähallituksen kiinteistötoiminto Laatumaa on viime vuosien aikana ajautunut Lapissa vaikeisiin tilanteisiin matkailuyrittäjien kanssa. Lappilaiset ovat myös huolissaan Metsähallituksen tulostavoitteiden aiheuttamasta paineesta Lapin metsien hakkuille.

– Kovat tulostavoitteet aiheuttavat riskin, että toiminta on sisäisesti ristiriidassa muiden luontoympäristön suojelua ja virkistyskäyttöä koskevien tavoitteiden kanssa.

Poliitikot kautta puoluekartan peräänkuuluttavat vaalien alla yrittäjyyttä ja yksityisen tulopohjan vahvistamista. Matkailuelinkeino on Lapille merkittävä tulonlähde ja työllistäjä. Yksityiset yrittäjät ovat panostaneet omalla työllään ja yrityksen riskinotolla matkailualueiden kehittämiseen vuosien ja vuosikymmenten ajan.

– Kiinteistöjen vuokrien ajantasaistaminen on tarpeellista, mutta korotukset tulee hoitaa niin, että valtion oma toiminta ei vaaranna yritysten toimintaa kohtuuttomasti.

– Alkavalla vaalikaudella on syytä huolehtia Metsähallituksen napakasta omistajaohjauksesta, jotta liikelaitoksen toiminta on kaikilla sen vastuualueilla johdonmukaista ja yhteiskuntavastuunsa ymmärtävää.

Pirkka Aalto, Lapin piirin eduskuntavaaliehdokas, Suomen kristillisdemokraatit, [email protected]
Laura Peuhkuri, 3. Varapuheenjohtaja, Suomen kristillisdemokraatit, [email protected]

Ylös