”Sisäministeriön hallinnonala onnistui tehostamistavoitteissaan”

11.3.2015 klo 16:09 Politiikka Kristiina Kunnas

–  Emme kykene parantamaan hyvinvointia, ellemme saa pahoinvointia vähenemään, muistutti kansanedustaja Jouko Jääskeläinen eduskunnassa. Hän piti Kristillisdemokraattien ryhmäpuheen pääministerin annettua ilmoituksen rakennepoliittisen ohjelman toteutumisesta.

Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen palautti mieleen sisäministeriön hallinnonalan saavutukset Kristillisdemokraattien ryhmäpuheessa tänään keskiviikkona eduskunnassa.

–  Sisäministeriön hallinnonala on ministeri Päivi Räsäsen johdolla tehostanut toimintaansa ja rakenteitaan onnistuneesti ja esimerkillisesti.

Lista sisäministeriön toteuttamista hankkeista ei ole aivan lyhyt:

– Edelliseltä hallitukselta periytynyt hätäkeskusuudistus vietiin onnistuneesti päätökseen. Hätäkeskuspalveluiden tasapuolisuus ja tuloksellisuus ovat kehittyneet merkittävästi.

Sisäministeriön hallinnonala on ministeri Päivi Räsäsen johdolla tehostanut toimintaansa ja rakenteitaan onnistuneesti ja esimerkillisesti.

Jääskeläinen muistutti, että poliisilaitosten määrä väheni 24:stä 11:een. Liikkuva poliisi ja Poliisin tekniikkakeskus hallinnollisina yksikköinä lakkautettiin niin, että saatiin huomattavia menosäästöjä ja kenttätoiminta ei kärsinyt.

– Lisäksi Poliisihallitusta ja Keskusrikospoliisia virtaviivaistettiin ja aluehallintovirastojen poliisin vastuualueet lakkautettiin.

Myös muihin säästötoimiin jouduttiin:

– Rajavartiolaitos käynnisti talouden sopeuttamisohjelman. Pelastustoimen strategian valmistelu käynnistyi vuoden vaihteessa yhdessä sidosryhmien kanssa, Jääskeläinen listasi.

Maahanmuuttajien vastaanottotoiminnan kehittämisessä on siirrytty laitospohjaisesta asuntopohjaiseen järjestelmään. Lupaprosessin tehostamisen myötä vastaanoton kustannukset ovat laskeneet. Turvapaikanhakijoiden lupahakemuksia on tällä kaudella nopeutettu merkittävästi ja odotusaikoja vastaanottokeskuksissa on pystytty lyhentämään ja sen myötä paikkamääriä vähentämään.

– Nämä esimerkit sisäministeriön hallinnonalalta kertovat, että rakenteiden muuttamisessa ja tehostamisessa on myös onnistuttu.

Jääskeläinen päätti puheensa suomalaisen pahoinvoinnin kuvaamiseen.

–     Kestävyysvajeen taustalla olevat ongelmat eivät ole ainoastaan poliittisia, vaan myös eettisiä. Tarvitsemme tunnollisuutta niin työntekijöinä kuin veronmaksajinakin, Jääskeläinen muistutti.

–  Emme kykene parantamaan hyvinvointia, ellemme saa pahoinvointia vähenemään. Tarvitsemme uutta yhteisöllisyyttä ja tinkimätöntä vastuunkantoa paitsi omasta elämästämme niin myös läheisistämme.

Ylös