”Kuuluuko YLE:n tuottaa Koraani kannesta kanteen-ohjelmasarjaa?”

13.3.2015 klo 12:40 Politiikka Samuli Rissanen

Östman kummeksuu YLE:n ratkaisua tuottaa 60-osainen ohjelmasarja ”Koraani kannesta kanteen.”

Yle Radio 1 ilmoitti aloittavansa maaliskuussa 60-osaisen ohjelmasarjan ”Koraani kannesta kanteen”, jossa Koraani luetaan ääneen suura suuralta. Uutinen noteerattiin välittömästi myös kansainvälisesti. Koraani sisältää islamin perustavat opit, ohjeita uskonnonharjoitukseen sekä eettisiä ja yhteiskunnallisia sääntöjä.

Yleisradio ei ole toteuttanut vastaavaa ohjelmasarjaa Raamatusta

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitää merkittävänä linjanvetona, mikäli islaminuskon pyhän kirjan, Koraanin, läpilukeminen laajassa ohjelmasarjassa katsotaan kuuluvan julkisrahoitteisen Ylen sivistystehtäviin.

– Kun nyt elämme kuitenkin toistaiseksi pääosin luterilaisessa, kristityssä maassa. Yleisradio ei ole toteuttanut vastaavaa ohjelmasarjaa Raamatusta. Tämä on herättänyt monissa kansalaisissa ihmetystä, Östman sanoo.

Östman kysyykin kirjallisessa kysymyksessä asianomaisen ministerin kantaa 60-osaisen ohjelmasarjan ”Koraani kannesta kanteen” tuottamiseen. Östman tiukkaa ministeriltä lisäksi, onko ohjelmasarja Yleisradion toimintaperiaatteiden mukaista tilanteessa, jossa suomalaiselle kulttuurille olennaisten teosten kohdalla ei ole toteutettu samaa.

Östman muistuttaa, että Yleisradio Oy:tä koskevassa laissa Yleisradion julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tehtäväksi on määritelty muun muassa kotimaisen kulttuurin, taiteen ja virikkeellisen viihteen tuottaminen, luominen, kehittäminen ja säilyttäminen.

Ylös