KD:n kannatus nousussa YLE:n puoluekannatusmittarissa

20.3.2015 klo 12:56 Politiikka Samuli Rissanen

Maaliskuussa KD:n kannatus on YLE:n uusimman puoluekannatusmittarin mukaan noussut viime vaalien tuloksen eli noin neljän prosentin tuntumaan.

Gallup-kuninkuutta suvereenisti hallussa pitävä Keskusta saisi nyt 24,9 prosenttia äänistä. Kokoomus (16,1) ja Sdp (16,2) taistelevat vaalien kakkossijasta ja mahdollisesta hallituskumppanuudesta Keskustan kanssa. Perussuomalaisten kannatus (14,6) on rojahtanut helmikuun kyselyyn nähden eniten. Vihreiden kannatus (8,9) on hieman kasvussa ja Vasemmistoliitto (8,5)  puolestaan laskussa.

Eniten kannatustaan ovat helmikuusta kasvattaneet Kristillisdemokraatit. KD:n kannatus lisääntyi 0,6 prosenttia ja on 3,9 prosenttia. Puolue on nyt hyvin lähellä vuoden 2011 vaalien tulostaan. Rkp:n kannatus oli lisääntynyt toiseksi eniten, 0,5 prosenttia, 4,5 prosenttiin.

Yle Uutisten maaliskuun kyselystä käy ilmi, että vaalien lähestyessä epävarmojen äänestäjien osuus näyttää kasvaneen entisestään. Puoluekantansa kertoi nyt 56,5 prosenttia kyselyyn vastanneista. Vielä helmikuussa puolueensa ilmaisi 57,4 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli maaliskuun kannatusarviota varten yhteensä 3 436 henkilöä. Haastattelut tehtiin 25.2–19.3. Kyselyn virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ylös