Räsänen kirittää Savo-Karjalan kampanjaa perjantaina

7.4.2015 klo 10:27 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on vaudittamassa KD:n vaalikiertuetta Pohjois-Savossa perjantaina. Edustajapaikka vaatii viimeisimpien kyselyiden perusteella hyvän loppukirin KD:n vahvalta joukkueelta.

Räsänen kampanjoi yhdessä Sari Essayahin ja muiden KD ehdokkaiden kanssa Pohjois-Savossa perjantaina 10.4., jolloin hän on tavattavissa Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Räsänen ja KD-joukkue on tavattavissa Kuopion torilla kello 14.30 – 15.15 kahvila-ravintola SalaCavalassa.

Siilinjärvellä kiertue pysähtyy kello 16.15 – 17 Halpa-Hallin edustalle.

Uudessa, yhdistyneessä Savo-Karjalan vaalipiirissä käydään viimeisistä edustajapaikoista tiukka ja ennakolta erittäin tasaväkinen kamppailu. Jaossa on 16 paikkaa. Se on yksi enemmän kuin Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan yhteiset paikat aikaisemmin.

Savon Sanomien ja Karjalaisen maaliskuussa (julkaistu molemmissa maakuntalehdissä 4.4.) teettämän kannatuskyselyn mukaan Keskusta nappaisi Savo-Karjalassa kuusi paikkaa reilun 34 prosentin kannatuksella. Perussuomalaiset ja Sdp saisivat kolme paikkaa ja Kokoomus kaksi. Vihreät ja Vasemmistoliitto näyttäisivät ottavan vajaan seitsemän prosentin kannatuksella yhden paikan. Kristillisdemokraattien kannatus on nousussa, mutta kyselyn antama kannatusprosentti (4,0) ei vielä aivan riittäisi paikkaan. Sanomalehti Karjalainen arvioi kuitenkin, että ”erittäin vahva loppukiri voi nostaa kristilliset yhteen paikkaan.”

 

Ylös