Räsänen otti paikkansa Hämeen suosituimpien ehdokkaiden joukossa

7.4.2015 klo 12:24 Politiikka Samuli Rissanen

Tietoykkösen maaliskuun lopulla Etelä-Suomen Sanomille, Forssan Lehdelle ja Hämeen Sanomille tekemän kyselytutkimuksen mukaan KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen on yksi Hämeen suosituimmista ehdokkaista.

Kristillisdemokraattien kannatus on nousussa Hämeen vaalipiirissä ja on nyt 7,4 prosenttia. Kannatus on nyt kovempi kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, jolloin Kristillisdemokraatit saivat puheenjohtaja Päivi Räsäsen läpi Hämeestä 6,8 prosentin ääniosuuden turvin.

KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen on myös yksi vaalipiirin suosituimmista ehdokkaista. Räsänen sai eniten mainintoja Tarja Filatovin (sd.), Juha Rehulan (kesk.), Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) ja Sanni Grahn-Laasosen (kok) ohella.

Tietoykkösen maaliskuun lopulla Etelä-Suomen Sanomille, Forssan Lehdelle ja Hämeen Sanomille tekemän kyselytutkimuksen mukaan Keskusta on nousemassa SDP:n ja kokoomuksen vahvalla valta-alueella Hämeessä suurimmaksi puolueeksi. Kokoomus ja SDP ovat puolestaan matkalla kohti vaalitappiota. Kokoomuksen suosio on laskenut 4,9 prosenttiyksikköä ja SDP:n 3,7 prosenttiyksikköä.

Tutkimuksessa perussuomalaisten suosio notkahtaisi myös hieman, 1,5 prosenttiyksikköä. Kristillisdemokraattien ohella vasemmistoliitto on nostanut kannatustaan. Vihreiden suosio on lähes ennallaan ja puolue jäisi jälleen ilman kansanedustajan paikkaa.

Suurista kannatusmuutoksista huolimatta puolueiden paikkajako ei juurikaan muuttuisi. Keskusta saisi Hämeessä yhden lisäpaikan ja SDP menettäisi yhden paikan. Keskusta, SDP, perussuomalaiset ja kokoomus saisi kukin kolme paikkaa. Sekä Kristillisdemokraatit että vasemmistoliitto saisivat yhden paikan.

Ylös