”Nyt on tilaisuus KD-jytkylle”

8.4.2015 klo 11:21 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan KD-ehdokkaan läpimeno on täpärällä useassa vaalipiirissä, joten kaikki äänet tarvitaan. Tilaisuus on vaikka KD-jytkylle.

Viimeisimpien kannatusmittausten mukaan Kristillisdemokraateilla on hyvät mahdollisuudet saada kansanedustaja useassa eri piirissä. KD käy varsin tasaväkistä kisaa muiden pienten puolueiden kesken maakuntien viimeisistä edustajapaikoista.

Näissä vaaleissa ratkaistaan, mihin suuntaan Suomea tulevaisuudessa viedään

– Keski-Suomessa, Kaakkois-Suomessa, Hämeessä ja Savo-Karjalassa viime hetken vaalityö ratkaisee, meneekö viimeinen edustajan paikka meille vai Vihreille, Räsänen laskee.

– Nyt on kyse siitä, kumpi puolueista saa omat joukkonsa äänestämään ja vaalityöhön innokkaimmin.

Räsäsen mukaan KD:lla on lisäksi erinomainen mahdollisuus saada kautta aikain ensimmäinen edustaja vaaliliiton avulla Lapista. Hyvää loppukiriä tarvitaan myös kaikissa muissa vaalipiireissä. Jokainen ääni on tarpeen.

– Yksikään edustajanpaikka ei ole itsestään selvä, Räsänen muistuttaa.

KD:n puheenjohtajan mielestä näissä vaaleissa ratkaistaan, mihin suuntaan Suomea tulevaisuudessa viedään. Siinä mielessä nämä vaalit ovat todelliset arvovaalit. Tilaisuus olisi vaikka Kristillisdemokraattiselle jytkylle.

– Meillä on nyt upea mahdollisuus parantaa puolueemme asemaa ja lisätä mahdollisuuksiamme vaikuttaa arvojemme mukaisesti valtakunnan tasolla, Räsänen sanoo.

Ylös