Aito avioliitto -kansalaisaloite nyt vauhdissa

9.4.2015 klo 19:44 Uutiset KD Lehti

Kansalaisaloiteeseen avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä voi nyt osallistua. Aito avioliitto -kansalaisaloite tarvitsee 50 000 allekirjoitusta ennen kuin se etenee eduskuntaan.

Aito avioliitto ry:n julkaisema kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi on nyt tullut allekirjoitettavaksi. Aloite tähtää viime syksynä eduskunnan niukasti hyväksymän sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen vielä ennen sen voimaantuloa.

Kansalaisaloitteessa muistutetaan, että samaa sukupuolta olevien parien oikeudet on jo huomioitu riittävällä tavalla parisuhdelaissa.

Aloitteella avioliitto halutaan säilyttää ”aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona.” Avioliiton määritelmä lähtee Aito avioliitto -yhdistyksen mukaan lapsesta.

– Lapsen oikeus olla isän ja äidin hoidettavana ei voi toteutua samaa sukupuolta olevien avioliitossa, kansalaisaloitteessa todetaan.

Kansalaisaloitteessa muistutetaan niin ikään, että samaa sukupuolta olevien parien oikeudet on jo huomioitu riittävällä tavalla parisuhdelaissa.

Aloite tarvitsee 50 000 allekirjoitusta, ennen kuin se etenee eduskuntaan. Aito avioliitto ry:n kansalaisaloitetta voi käydä kannattamassa pankkitunnuskirjautumisen myötä sivustolla www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175

Aito aviolitto -kansalaisaloitteeseen voi osallistua myös kannatusilmoituksella. Niitä voi tilata sähköpostiosoitteesta [email protected] Allekirjoitetut kannatusilmoitukset postitetaan osoitteeseen: Aito avioliitto ry, PL 155, 00171 Helsinki.

 

Ylös