”KD:lla on nyt kovempi draivi kuin neljä vuotta sitten”

13.4.2015 klo 14:00 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit ovat olleet perinteisesti vahvoja Vaasan vaalipiirissä, mutta nyt draivia on vielä enemmän kuin neljä vuotta sitten. KD:n sinnikkyyttä ja rohkeutta pitää kiinni linjastaan arvostetaan.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanilla on takanaan vauhdikas kampanjakuukausi. Kalenteri kertoo, että 27 kuntaa eli kaksi kolmasosaa vaalipiirin kunnista on nyt kierretty. Tavoitteena on ehtiä käymään jokaisessa kunnassa.

Kristillisdemokraattien kampanjassa on nyt kovempi draivi kuin neljä vuotta sitten

– Saa nähdä, ehdinkö aivan kaikkialle, vaaliviikon maanantaina tavoitettu Östman kertoo.

Tähän asti kampanja on sujunut hyvissä merkeissä. Östmanin mielestä Kristillisdemokraattien kampanjassa on nyt kovempi draivi kuin neljä vuotta sitten. Taistelutahto on kohdillaan ja porukka on motivoitunutta. Draivi näkyy nyt myös alueellisessa kannatuksessa, joka oli viimeisimmässä maakunnallisessa gallupmittauksessa 6,8 prosenttia. Se on enemmän kuin eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten.

Kristillisdemokraattien rohkeus-teema on purrut Vaasan vaalipiirissä, jossa arvostetaan puolueen vahvaa omaa linjaa. KD:n vaalilause “Rohkeus rakentaa tulevaisuutta” toimii, koska sille voi Östmanin mukaan helposti löytää pohjaa puolueen toiminnasta, vaikkapa avioliiton ja lapsen parhaan puolustamisesta. Kiitosta tulee siitäkin, että puolue on välttänyt populistisia pikavoittoja ja tehnyt sen sijaan rakentavaa politiikkaa.

– Rohkeus ei itsessään rakenna mutta rohkeat ihmiset rakentavat, Östman muistuttaa.

Tämän vaalikauden päätteeksi Kristillisdemokraatit ovat saaneet positiivista palautetta oman linjan pitämisestä hallitusyhteistyössä. Päivi Räsäsen tekemää työtä sisäministerinä arvostetaan.

– Arvokysymykset, kotihoidontuen säilyminen perusteiltaan ennallaan ja muutamat hyvät yrityssektoria koskevat päätökset, Östman listaa asioita, joissa KD:n panos on ollut hallituksessa erittäin merkittävä.

Östman luottaa siihenkin, että eduskunnan viime joulukuinen äänestyspäätös avioliittolaista voitaisiin vielä kumota, mikäli asiaa ajava kansalaisaloite kerää riittävästi nimiä.

– Uskon, että jos Aito avioliitto -kansalaisaloite saa runsaasti allekirjoittajia, niin olemme vahvoilla, hän sanoo.

Hän mielestään Suomi on nyt sekä henkisen että taloudellisen uudistumisen tarpeessa. Kristillisdemokraattien on rohkeasti puolustettava kristillisiä arvoja.

– Jähmettymällä paikoilleen Suomi ei selviä talouskurimuksesta, vaan tarvitaan rohkeaa asennetta investoida tulevaisuuteen, kykyä kehittyä jokaisella yhteiskuntaelämän alueella tietotaitoa hankkimalla, innovoimalla ja tieto- ja viestintätekniikkaa soveltamalla.

– Lisäksi tarvitaan välittämisen kulttuuria, arvojen eheytymistä ja terveellisempiä elämäntapoja, Östman konkretisoi.

 

Peter Östman

Ikä: 54

Kotipaikka: Luoto

Perhe: Vaimo Katarina ja kaksi aikuista lasta

Työ: Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Yrittäjätaustainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä. Eduskunnan Suuren valiokunnan sekä lakivaliokunnan jäsen.

Kansainväliset tehtävät: Eurooppalaisen European Christian Political Movement -järjestön puheenjohtaja ja kansainvälisen rauhanjärjestön First Step Forumin jäsen.

Ylös