Asmo Maanselkä linjasi KD:n arvopolitiikkaa MTV3:n tentissä

14.4.2015 klo 10:43 Kotimaa

MTV3:n kuutio-studion haastattelussa Narinkkatorilla Asmo Maanselkä linjasi KD:n politiikkaa niin työllisyydestä, naisten tasa-arvosta kuin perhepolitiikasta.

 Jo tutuksi tulleeseen tapaan puoluesihteeriltä tentattiin aluksi KD:n kantaa sukupuolivähemmistöihin. Toimittaja viittasi sukupuolineutraaliin avioliittolakiin ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksenä, jonka KD toivoo voivansa ensi vaalikaudella vielä kumota.

–Totta kai vapaassa yhteiskunnassa jokaisella on yhtäläinen ihmisoikeus ja sananvapaus, Maanselkä totesi, –mutta oma kantamme lähtee kuitenkin lapsen oikeuksien näkökulmasta. Eli pidämme tärkeimpänä sitä, että jokaisella lapsella tulee olla sekä isä että äiti.

Olemme hoitaneet Suomen sisäistä turvallisuutta tehokkaasti koko hallituskauden ajan.

Kysymykseen miesten ja naisten eriarvoisuudesta työmarkkinoilla Maanselkä piti keskeisenä keinona parantaa jälkimmäisten asemaa koulutusvalinnoilla, jotka tarjoavat väylän paremmin palkattuihin ammatteihin.

KD:n vastustamaa kotihoidontuen pakkokiintiöittämistä Maanselkä piti huonona ratkaisuna jo yksinomaan siksi, ettei se maamme nykytilanteessa ole mahdollinen:

–Hintalappu tulisi olemaan 500 miljoonaa, tai jopa miljardi euroa. Sellaiseen ei ole tällä hetkellä varaa kuin Ruotsilla, puoluesihteeri sanoi.

Todeten Kristillisdemokraattien olevan ainoa kotihoidontuen pakkokiintiöittämistä vastustava eduskuntapuolue Maanselkä nosti haastattelun lopuksi esiin KD:n poliittisen agendan sekä yrittäjyyttä että yhteiskunnallista turvallisuutta edistävänä puolueena.

 

 

 

 

 

 

 

Ylös