Nuoret miehet halusivat jakaa tuhansia Päivi Räsäsen esitteitä

14.4.2015 klo 00:22 Politiikka Kristiina Kunnas

– Forssassa minua katsomaan tuotiin uskollinen 94-vuotias tukija, joka ei ollut koskaan tavannut minua. Hämeenlinnassa nuoret miehet halusivat varmistaa läpipääsyni jakamalla tuhansia esitteitäni, kertoo MTV3:n vaalikuutioon tiistaiaamuksi valmistautuva Päivi Räsänen.

– Herään jo varttia yli neljä, kertoo myöhään maanantai-iltana tavoitettu puheenjohtaja Räsänen KD-verkkolehdelle.

– Meikissä on oltava kuuden maissa, ja suora lähetys alkaakin pian sen jälkeen.

MTV3:n vaalikuutio on pystytetty Helsingin ydinkeskustaan Narinkkatorille, Lasipalatsin taakse, vanhan linja-autoaseman, Forumin ja Kampinkeskuksen väliselle aukiolle.

En ennen ole kokenut tällaista jonotusta luokseni.

– Viimeiset kolme viikkoa on ollut täyttä kampanjaa yleisötilaisuuksineen ja julkisine esiintymisineen vaalikeskusteluissa, paneeleissa sekä tiedotusvälineissä.

Räsäsen ääni on nuhainen. Flunssavirus nosti viikonloppuna korkean kuumeen. Vaalikentät kuitenkin kutsuvat, toipilaanakin.

Onko näissä vaaleissa jotain toisin kuin neljä vuotta sitten, kuudennelle kaudelle pyrkivä Päivi Räsänen?

– On selvä ero. En ennen ole kokenut tällaista jonotusta luokseni. Ihmiset tulevat suurin joukoin ja haluavat kertoa kannatuksensa sekä tukensa ja kiittävät ministerintyöskentelystäni.

Forssassa iäkäs tytär toi pyörätuolissa istuvan 94-vuotiaan äitinsä tapaamaan Räsästä.

– Tämä vanhus kertoi aina äänestäneensä minua, muttei ollut koskaan päässyt näkemään minua henkilökohtaisesti. Se oli liikuttava hetki, Räsänen kertoo.

Hämeenlinnassa Räsänen kohtasi innokasta kannatusta ikähaarukan toisesta ääripäästä.

– Tiedotusvälineissä on spekuloitu sillä, pystynkö säilyttämään kansanedustajan paikkani. Kaksi nuorta miestä huolestui tilanteesta.

Parikymppiset nuorukaiset tiedustelivat kauppakeskus Goodmanin johdolta, saisiko siellä jakaa Räsäsen mainoksia. Luvan saatuaan miehet ryhtyivät toimeen. Räsäsellä oli antaa toiselle nuorelle miehelle ehdokasliivinsä, kun taas toinen sai päälleen puoluekokouksessa Räsäselle lahjoitetun nahkaisen ”jengiliivin”, jonka selässä on teksti ”Päivin jengi”.

– Nuoret miehet jakoivat kolme tuhatta esitettäni, Räsänen kertoo.

 

(Räsäsen haastattelua korjattu tiistaina 14.4. klo 10.30. Alkuperäisessä jutussa puhuttiin 18-vuotiaista nuorukaisista. Räsänen luuli nuorten miesten olevan vielä lukioikäisiä. Jutun ilmestyttyä kävi ilmi, että nuorukaiset ovat yli parikymppisiä.)

 

Ylös