Puoluekokous lähestyy – KD:n puheenjohtajapeli pyörähti käyntiin

6.5.2015 klo 08:09 Uutiset KD Lehti

Kristillisdemokraattien vaalitoimikunta aloitti työskentelynsä. Puoluekokousvuoteen kuuluvat puheenjohtaja- sekä varapuheenjohtajapelit ovat käynnistyneet.

Vaalitoimikunnan tehtävänä on valmistella puoluekokouksen henkilövaalit.

Vaalitoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Marja-Leena Kemppainen Oulusta. Varapuheenjohtajana toimii Riitta Kuismanen Pirkkalasta ja sihteerinä järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

Toimikunnan tehtävänä on valmistella Savonlinnassa elokuun lopulla pidettävälle puoluekokoukselle henkilövalinnat eli puolueen puheenjohtajan, varapuheenjohtajien sekä puoluevaltuuston puheenjohtajiston henkilövaalit.

Puheenjohtajapeli alkoikin heti vaalien jälkeen.

Sekä Varsinais-Suomen piiri että KD Svenska Organisationen -erityisjärjestö esittävät Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaa Tommy Björkskogia Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi.

– Tommy Björkskog on vahvasti sitoutunut Kristillisdemokraattisen puolueen kehittämiseen ja hänellä on vakuuttava näyttö johtotehtävissä puolueessa, Varsinais-Suomen piirikokous totesi.

Björkskog on KD:n puoluehallituksen jäsen, KD:n ruotsinkielisen erityisjärjestön varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Naantalissa.

Seuraavana ehätti KD:n Pohjois-Karjalan piiri, joka esitti kevätkokouksessaan eduskuntaan paluun tehnyttä Savo-Karjalan kansanedustajaa Sari Essayah’a puolueen puheenjohtajakisaan.

 

Ylös