Arvot, asiat edellä – lähelle ihmistä, kansan kielellä

27.5.2015 klo 15:35 Kolumnit Sari Tanus

Viime päivinä on jännityksellä seurattu uutisointia Smolnasta. Sipilä, Soini ja Stub esiintyivät yhteistyökykyisinä johtajina. Sipilä vei neuvotteluja eteenpäin järjestelmällisesti, asiat edellä, hyvässä hengessä kansan kielellä. Hyvä näin, uudella tavalla – uskottavuutta, toivoa hyvästä muutoksesta.

Mitä on tulossa, mitä linjauksia tehdään? Vastauksia ja vaikutuksia odotellessa on hyvä miettiä omaa toimintaa. Mitä minä, mitä me omalta osaltamme voimme tehdä valtakunnan ja ensisijaisesti oman lähipiirin hyvinvoinnin parantamiseksi – ja samalla Kristillisdemokraattien kannatuksen nostamiseksi?

Ei yhtään työtöntä, ei yhtään yksinäistä. KD:lle kymmenykset eduskunnasta – 20 paikkaa.

Ei yhtään työtöntä – ei yhtään yksinäistä. Ahkeraa työntekoa – aiempaa enemmän. Hyvät kristilliset arvot – käytännössä, työnteon ja toiminnan perustana ja innoittajana. Lähimmäisestä välittäminen, ylimääräisen virstan rinnalla kulkeminen, yhdessä tekeminen. Liikkuminen, terveydestä ennaltaehkäisten huolehtiminen.

Lähialueen tuottajat priorisoiden hankinnat läheltä. Luonnosta huolehtiminen, uusiutuvat energialähteet käytössä. Ei yhtään työtöntä, ei yhtään yksinäistä.

KD:lle kymmenykset eduskunnasta – 20 paikkaa.

Olenko idealisti? Ehkä, mutta myös tiukan realisti – tuo kaikki on mahdollista! Pyydetään suurempia, rukoillaan ja kuunnellaan, ideoidaan, tehdään enemmän ja uudella tavalla. Aloitetaan lähiympäristöstä!

Maassa on paljon tekemätöntä työtä – JOKAISELLE on työtä, mielekästä toimintaa! Eri asia, onko se europalkkaista työtä, sellaistakin tarvitaan. Yksinäisyyden poistamiseksi tarvitaan vain yksi ihminen. Sitten toimijoita onkin jo kaksi. Ideariihet toimintaan. Mitä ja miten milläkin alueella, mutta lämpimästi lähelle ihmistä kuunnellen.

Ylös