Muutoksen aika

3.6.2015 klo 17:04 Kolumnit Sauli Ahvenjärvi

Puolueemme on uuden kynnyksellä. Viime vaalikausi meni raskasta hallitusvastuuta kantaessa. Vaikka kannoimme sen kunniakkaasti, jouduimme kärsimään vaalitappion ja sen seurauksena olemme puolueorganisaatiossa ikävien sopeutustoimien edessä. Jäimme myös oppositioon, mikä tarkoittaa politiikan teon kääntymistä kokonaan toiseen asentoon. Suomalaisessa enemmistöparlamentarismissa opposition tärkeä rooli on haastaa hallitus ja esittää sen politiikalle vaihtoehto.

Kun aikanaan puoluekokouksen jälkeen yhteistuumin lähdemme tukemaan uutta puoluejohtoa ja uutta, positiivisella tavalla erilaista KD:n oppositiopolitiikkaa, niin tästä tulee hyvä!

Kun pirstaleisesta oppositiosta meille tuskin löytyy luontevia kumppaneita yhtenäisen oppositiopolitiikan tekemiseen, pääsemme reilusti pitämään esillä omaa vaihtoehtoamme. Olen vakuuttunut siitä, että KD:n vaihtoehto tulee olemaan rakentava ja positiivinen, mutta raikkaan erilainen kuin hallituksen politiikka ja myös erilainen kuin vihervasemmiston vaihtoehto. Tässä on meille todellinen mahdollisuus!

Uutta tulee myös johtoon. Vaativaa puolueen puheenjohtajuutta reilut 10 vuotta upealla tavalla hoitanut Päivi siirtyy sivuun ja puolueen johto saa elokuussa uudet kasvot. Ajoitus on erinomainen, kun asetelmat muutoinkin ovat uudet. Kun aikanaan puoluekokouksen jälkeen yhteistuumin lähdemme tukemaan uutta puoluejohtoa ja uutta, positiivisella tavalla erilaista KD:n oppositiopolitiikkaa, niin tästä tulee hyvä!

Muutos on mahdollisuus. Valitettavasti meillä ihmisillä on luontainen taipumus myös vastustaa muutosta. Jätetään se taipumus pois ja otetaan muutosvastarinnan tilalle toinen asenne. Anna-Mari Kaskinen kiteyttää laulussa Muutoksen aika: ”Siis älä pelkää, kun jokin muuttuu: Matkaan jo lähde, tässä on tie… Sen mitä annat, saat takaisin.” Tällä asenteella kohti uutta nousua!

Ylös