Kuka tekee mitäkin uudessa hallituksessa?

28.5.2015 klo 22:09 Politiikka Kristiina Kunnas

Tämän ikäisiä ovat perjantaina nimitettävän hallituksen ministerit, näistä vaalipiireistä he tulevat ja näistä asioista he vastaavat. Tasa-arvo sukupuolijakaumassa ei toteutunut, vaan uudessa hallituksessa on yhdeksän miestä ja viisi naista.

Keskusta:

Pääministeri Juha Sipilä (54, Oulu): Hallituksen johtaminen, EU-asiat, omistajaohjaus.
Elinkeinoministeri Olli Rehn (53, Helsinki): TEM:n asiat lukuun ottamatta oikeus- ja työministerille kuuluvia asioita.
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (51, Uusimaa): LVM ja oikeusministeriöstä Ahvenanmaan maakunnan itsehallintoa koskevat asiat.
Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (51, Häme) (/ Annika Saarikko 2017 lähtien): STM:n sosiaali- ja terveyspalveluosaston asiat lääkehuoltoa lukuun ottamatta, hyvinvoinnin edistäminen ja tasa-arvoasiat.
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (48, Kaakkois-Suomi): Sekä MMM:n että YM:n päällikkö.
Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (51, Savo-Karjala): Laaja sektori kunta-, alue- ja tietohallinnon sekä tutkimuksen asioita.

Perussuomalaiset:

Ulkoministeri Timo Soini (53, Uusimaa): UM:n päällikkö, osa arktisia ja EU-asioita. Toimii pääministerin ensimmäisenä sijaisena.
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (49, Kaakkois-Suomi): OM:n päällikkö, osa TEM:n asioista.
Puolustusministeri Jussi Niinistö (44, Uusimaa): PLM:n päällikkö
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (40, Lappi): STM:n ykkösministeri, muut kuin perhe- ja peruspalveluministerille kuuluvat asiat.

Kokoomus:

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (47, Uusimaa): Toimii VM:n päällikkönä ja käsittelee VM:n asiat lukuun ottamatta kunta- ja uudistusministerille kuuluvia asioita.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (32, Häme): OKM:n asiat.
Sisäministeri Petteri Orpo (45, Varsinais-Suomi): SM:n asiat.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (53, Kaakkois-Suomi): Kauppapolitiikka, kehitysyhteistyö ja pohjoismainen yhteistyö.

Ministeriölyhennyksiä:
VNK valtioneuvoston kanslia, UM ulkoministeriö, OM oikeusministeriö, PLM puolustusministeriö, VM valtiovarainministeriö, OKM opetus- ja kulttuuriministeriö, SM sisäministeriö, STM sosiaali- ja terveysministeriö, TEM työ- ja elinkeinoministeriö, YM ympäristöministeriö, LVM liikenne- ja viestintäministeriö, MMM maa- ja metsätalousministeriö
Ylös