Epäily poliittisesta virka­nimityksestä jäi harmittamaan Räsästä

3.6.2015 klo 19:21 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtajuudesta luopuvaa Päivi Räsästä harmittaa joka kerta, kun mediassa väitetään hänen tehneen sisäministerinä poliittisen virkanimityksen. – Se on täysin väärä tieto, Räsänen muistuttaa.

Valtakunnan tiukkapipon maine ei ole rasittanut Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsästä liikaa, sillä hän kokee tulleensa kohdelluksi oikeudenmukaisesti mediassa.

Räsäsen mukaan hänellä on asiasta puhdas omatunto.

Ainut kismittämään jäänyt asia on epäily poliittisesta virkanimityksestä, joka liittyy sisäministeriön kansliapäälliköksi valitun Päivi Nergin nimitykseen. Nerg oli Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas vuonna 2007.

Räsäsen mukaan sitkeästi mediassa pulpahtava väite poliittisesta nimityksestä harmittaa jokaisella kerralla. Räsäsen mukaan hänellä on asiasta puhdas omatunto.

– Se ei ollut poliittinen virkanimitys, vaan Nerg oli selvästi pätevin hakija johtajuuskokemuksensa ja ulkopuolisen arvioinninkin perusteella, Päivi Räsänen sanoo.

– Tiedän, mitä poliittiset virkanimitykset ovat, sillä olen nähnyt niitä tapahtuvan. Itse en niitä  ole kannattanut enkä kannata jatkossakaan.

Räsänen muistuttaa myös, että kansliapäälliköksi nimitetty Nerg oli eronnut Kristillisdemokraateista jo kolmea vuotta aiemmin.

 

 

Ylös