Sari Essayah eduskunnan Suuren valiokunnan jäseneksi

4.6.2015 klo 15:50 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n eduskuntaryhmä jakoi saamansa paikat eduskunnan valiokuntiin.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä jakoi saamansa varsinaiset ja varajäsenyydet eduskunnan valiokuntiin. Valiokuntapaikoista on nyt tulossa virallisia, sillä vaalien jälkeen jaettuja väliaikaisia paikkoja täydennettiin vielä hallitusneuvottelujen jälkeen. Paikat vahvistetaan ensi viikon tiistaina täysistunnossa pidettävällä vaalilla.

KD-ryhmä sai varsinaisen valiokuntapaikan eduskunnan Suureen valiokuntaan, joka käsittelee muun muassa EU-asiat. Ryhmä jakoi paikan kansanedustaja Sari Essayah’lle.

Varsinaisia jäsenyyksiä saatiin myös lakivaliokuntaan (Antero Laukkanen), tulevaisuusvaliokuntaan (Sari Tanus), tarkastusvaliokuntaan (Päivi Räsänen) ja maa-ja metsätalousvaliokuntaan (Peter Östman).

Sen sijaan varsinaista KD-jäsentä ei ole esimerkiksi perustuslakivaliokunnassa, sosiaali- ja terveysvaliokunnassa eikä sivistysvaliokunnassa. Painavaan valtiovarainvaliokuntaan saatiin varajäsenyys, joka meni Peter Östmanille. Tamperelainen erikoislääkäri Sari Tanus sai niin ikään sosiaali- ja terveysvaliokunnasta varajäsenen paikan.

Valiokuntapaikkojen jakautumiseen puolueiden kesken vaikuttaa eduskuntaryhmän koko.

Varsinaiset jäsenyydet:
Suuri valiokunta Sari Essayah
Lakivaliokunta Antero Laukkanen
Tulevaisuusvaliokunta Sari Tanus
Tarkastusvaliokunta Päivi Räsänen
Maa- ja metsätalousvaliokunta Peter Östman

varajäsenyydet:
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta Antero Laukkanen
Talousvaliokunta Sari Essayah
Valtiovarainvaliokunta Peter Östman
Sosiaali- ja terveysvaliokunta Sari Tanus
Puolustusvaliokunta Päivi Räsänen

 

 

Ylös