Laura Peuhkuri haluaa jatkaa KD:n puheenjohtajistossa

5.6.2015 klo 08:45 Politiikka Samuli Rissanen

– Intohimo- ja osaamisalueeni on toiminnan kehittäminen, KD:n varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri kertoo.

Kristillisdemokraattien Kymen piirihallitus ja Lappeenrannan seudun paikallisosasto esittävät KD:n 3.varapuheenjohtajaa Laura Peuhkuria puolueen puheenjohtajistoon.

Puolueen kasvu edellyttää elävää kansanliikettä ja kentän innostusta.

Peuhkuri on käytettävissä tehtävään. Hän kertoo KD-lehdelle, että hänen oma intohimonsa ja osaamisensa kohdistuu nimenomaan puoluetoiminnan kehittämiseen.

– Juuri nyt on aika uudistaa puoluetta poliittisena liikkeenä ja järjestötoimijana.

Hänen mukaansa puolueen kohtalonkysymys on saada nuoret ja nuoret aikuiset mukaan toimintaan ja vaikuttajiksi. Tehtävään tarvitaan kokeneiden mentoreiden tukea.

Tähtäimessä on puolueen kasvu, mutta se edellyttää elävää kansanliikettä ja kentän innostusta.

KD:n varapuheenjohtaja kaksi vuotta toiminut Peuhkuri arvioi, että nyt kun kahdet vaalit on käyty ja hallitusvastuu kannettu, alkaa löytyä voimavaroja niin johdossa kuin kentälläkin puolueen kehittämiseen. Hän toivoo, että valituksi tuleva puolueen johtoryhmä tekisi tiivistä yhteistyötä sekä keskenään että puolueen toimijoiden kanssa ja täydentää toisiaan osaamisillaan.

– Pidän tärkeänä, että pystymme yhdessä luomaan vahvan yhteisen tahtotilan ja tavoitteen koko puolueelle.

Peuhkurin mukaan puolueen jäsenistössä paljon osaamista ja asiantuntijuutta. Ne pitäisi ottaa käyttöön nykyistä paremmin. Kristillisdemokraattien on kyettävä ennakoimaan yhteiskunnan haasteita ja annettava niihin rohkeasti omia vastauksia.

Peuhkuri odottaa avauksia erityisesti kestävään hyvinvointiin liittyen. Nykyään resursseja kulutetaan loppuun usealla eri rintamalla. Hänen mukaansa yksilöiden ja yhteisöjen jaksamisesta ja luonnon kestokyvystä on huolehdittava.

– Esimerkiksi hyvä koulutustaso ja terveyden edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen ovat investointeja tulevaisuuteen.

Lappeenrantalainen valtiotieteiden maisteri ja diplomi-insinööri Laura Peuhkuri, 39, on toiminut 2013 lähtien Kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtajana. Hänen vastuualueinaan on järjestöpäällikön sparraus, puolueen tulevaisuustyö, sekä toimiminen puolueen erityisjärjestöjen ja puolueen kolmen vaalipiirin kummina.

Ylös