Kansa säästäisi eri kohteista kuin hallitus

9.6.2015 klo 09:50 Politiikka Samuli Rissanen

Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan suomalaiset olisivat jättäneet julkisista palveluista säästöjen ulkopuolelle etenkin opetuksen, tieteen ja kulttuurin. Juuri niihin hallitus on kohdistanut yli 680 miljoonan euron säästöt.

Liki neljäsosa (23 prosenttia) suomalaisista ei kajoaisi opetukseen, tieteeseen ja kulttuuriin. Viidesosa ei leikkaisi sosiaali-ja terveyspalveluista ja joka kymmenes jättäisi sisäisen turvallisuuden ja sosiaalietuudet leikkurin ulkopuolelle. Seitsemän prosenttia suomalaisista ei leikkaisi maanpuolustuksesta.

Kyselyyn osallistuneiden suomalaisten painotuksista poiketen hallituksen leikkaukset kohdistuvat eniten opetukseen, tieteeseen ja kulttuuriin (-681 miljoonaa euroa), sosiaali- ja terveyspalveluihin (-451 miljoonaa) ja sosiaalietuuksiin (-920 miljoonaa).

Sen sijaan suomalaiset vastustavat vähiten hallinnosta ja tietotekniikasta, elinkeinoelämästä sekä maa- ja metsätaloudesta säästämistä. Tiedot käyvät ilmi Helsingin Sanomien (9.6.) teettämästä kyselytutkimuksesta.

Helsingin Sanomien TNS gallupilla teettämään kyselyyn vastasi reilut tuhat suomalaista touko-kesäkuun vaihteessa. Kyselyssä pyydettiin nimeämään yksi alue, johon leikkauksia ei pitäisi missään nimessä tehdä.

 

Ylös