Helsinkiläinen KD-valtuutettu Sari Mäkimattila: Lakimuutoksissa pitää näkyä lapsen etu

10.6.2015 klo 06:05 Politiikka Kristiina Kunnas

– On toki hyvä, että lapsiasiavaltuutettu on ottanut lapsen sosiaaliseen eriarvoistamiseen kantaa hallitusohjelman linjauksien jälkeen. Tämä lakimuutos pitäisi toteuttaa lapsen edun mukaisesti, sanoo helsinkiläisvaltuutettu Sari Mäkimattila.

Helsinkiläinen erikoislääkäri ja KD-kaupunginvaltuutettu Sari Mäkimattila myöntää olleensa hämmentynyt hallituksen linjauksen sekä lapsiasiavaltuutettu Tuomo Kurttilan kritiikin edessä.

Kurttila otti voimakkaasti kantaa siihen, että hallitusohjelman mukaan hallitus on toteuttamassa toimia, jotka asettavat lapset eri asemaan perhetaustan suhteen.

Lapsiasiavaltuutetun arvion mukaan hallituksen linjaus päivähoito-oikeuden rajaamisesta lapsilta, joiden vanhemmat ovat työttömiä, johtaa yksiselitteisesti syrjintään lapsen vanhempien ominaisuuden perusteella.

– Tämä on väärin lapsen oikeuksien kannalta sekä rapauttaa jokaisen lapsen mahdollisuutta kasvaa täyteen potentiaaliinsa, Kurttila kritisoi.

– Myös KD on ollut ajamassa sitä, että jos kotona olevat vanhemmat hoitavat itse lasta, siitä tulee iso säästö, Sari Mäkimattila sanoo KD-verkkolehdelle.

Jos investoimme turvalliseen lapsuuteen, on se investointia hyvään aikuisuuteen

– On muistettava myös, että KD:n mielestä vanhempien pitää saada hoitaa lapset itse kotona.

– Toisaalta työttömänä olevassa perheessä ei suinkaan aina ole voimavaroja töiden hakemiseen sen enempää kuin lasten hoitamiseenkaan, Mäkimattila muistuttaa.

– Joskus voi olla lapsen edun mukaista saada olla jonkin aikaa poissa kotoa ja muiden lasten seurassa.

Miten päätökset sitten voitaisiin tehdä lapsen etu edellä?

– Perheet, joilla on mahdollisuus ja jotka kykenevät hoitamaan lasta kotona, tehkööt niin. Näin perheet voivat osallistua myös säästötalkoisiin.

– Jos lapsen sosiaalinen kasvu kärsii, silloin on tehtävä toisenlaisia ratkaisuja.

– Jos investoimme turvalliseen lapsuuteen, on se investointia hyvään aikuisuuteen.

 

 

Ylös