Antero Laukkanen eduskunnan köyhyysryhmän varapuheenjohtajaksi

13.6.2015 klo 16:03 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Tärkeät painopisteet kansanedustajan nelivuotiskaudelleni ovat syrjäytyneet, vähävaraiset ja työttömät, sanoo eduskunnan köyhyysryhmän varapuheenjohtajaksi valittu sosiaalineuvos Antero Laukkanen.

KD:n espoolaiskansanedustaja ja sosiaalineuvos Antero Laukkanen haluaa olla aktiivisesti vähävaraisten auttamistyössä.

Laukkanen on oivallinen valinta ryhmän puheenjohtajistoon, sillä hän on toiminut pitkään aktiivisesti vähävaraisten auttamistyössä.

Laukkanen valittiin eduskunnan köyhyysryhmän varapuheenjohtajaksi, joka järjestäytyi tällä viikolla. Puheenjohtajana jatkaa Outi Alanko-Kahiluoto Vihreistä.

Köyhyysryhmään osallistuvat myös KD-kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmästä.

Köyhyysryhmä pitää esillä köyhyyden teemaa ja järjestää seminaarena. Sen asiantuntijayhteistyökumppani on SOSTE eli Suomen sosiaali ja terveys ry. SOSTE on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka yhteydessä on yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita yhteistyötoimijoita.

Edellisen eduskunnan köyhyysryhmän ensimmäinen seminaari syksyllä 2011 kosketteli yksinhuoltajaperheiden köyhyyttä.  Uusi köyhyysryhmä aloittaa toimintansa syksyllä, kun lokakuun alussa pidetään Hävikki-seminaari. Seminaari on Laukkasen ideoima.

– Tavoitteenani on, että saisimme kaupan hävikin jaettua kokonaan vähävaraisille, Laukkanen kertoo.

Laukkanen on sosiaalineuvos. Hänelle paikka köyhyysryhmän varapuheenjohtajana on arvokas.

– Pidän tärkeänä tätä paikkaa, sillä keskiset painopisteet tälle nelivuotiskaudelleni ovat syrjäytyneet, vähävaraiset ja työttömät, Majakka-seurakunnan pastorina ennen eduskuntakauttaan toiminut Laukkanen kertoo.

Laukkanen on oivallinen valinta ryhmän puheenjohtajistoon, sillä hän on toiminut pitkään aktiivisesti vähävaraisten auttamistyössä. Vuodesta 2007 hän on ollut espoolaisen Hyvä Arki ry:n puheenjohtajana ja organisoinut auttamisjärjestön toimintaa.

Hyvä Arki ry jakaa Espoossa ruokaa viitenä päivänä viikossa. Asunnottomien päiväkeskuksessa Espoon Keskuksessa on mahdollisuus käydä pesulla, pestä vaatteita sekä saada vaatteita ja ruokaa.

– Toimintakeskuksessa on myös aamiainen asunnottomille ja vähävaraisille joka aamu.

– Olen erittäin tyytyväinen, että pääsen tältä kansanedustajan näköalapaikalta seuraamaan tilannetta ja vaikuttamaan näiden yhteiskunnan huono-osaisimpien lähimmäisten tilanteeseen, Laukkanen toteaa.

 

Ylös