Helsinki onnistui asunnottomuuden vähentämisessä

15.6.2015 klo 21:19 Kotimaa Kristiina Kunnas

Asunnottomien määrä on laskenut Helsingissä. Vuoden 2014 lopussa asunnottomia oli 3500, mikä on 600 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Helsingin asunnottomuus on vähentynyt myös pitemmällä aikavälillä. Tiedot ovat peräisin kaupunginhallituksen käsittelemästä pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman raportista.
Ohjelman mukaan Helsingin tuli hankkia yhteensä 750 asuntoa tai tukiasuntopaikkaa pitkäaikaisasunnottomille vuosina 2012 – 2015. Helsinki ylitti tavoitteen järjestämällä vuosina 2012 – 2014 asunnottomille yhteensä 973 asuntoa.

Suomi on ainoa Euroopan maa, jossa asunnottomuus laskee edelleen.

– Tämä on erittäin rohkaisevaa ja osoittaa, että määrätietoinen ja laaja-alainen ongelmiin puuttuminen tuottaa hyviä tuloksia, kertoo KD:n helsinkiläisvaltuutettu Mika Ebeling.

Kaupungin vuokrataloyhtiöistä hankittiin 266 erillisasuntoa, nuorisoasuntoja toteutettiin 235 ja asuntoja asumisyksiköissä 472. Lisäksi kaupunki osallistui nuorten asunnottomuuden vähentämiseen antamalla nuorisoasuntojen rakentamiseen tontteja. Asunnottomuutta ehkäistiin myös aktiivisella asumisneuvonnalla.

Eurooppalaisen asunnottomuustoimijoiden kattojärjestön selvityksen mukaan Suomi on ainoa Euroopan maa, jossa asunnottomuus laskee edelleen.

Helmikuussa 2015 julkaistun kansainvälisen tutkija-arvioinnin mukaan kokonaisvaltainen työskentely asunnottomuuden kitkemiseksi on tuottanut Suomessa hyviä tuloksia.

Meidän on syytä Helsingissä jatkaa menestyksellistä toimintalinjaa, sillä asunnottomia on yhä, kaupunginvaltuutettu Ebeling muistuttaa.

Ylös