Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisasta tulossa värikäs

18.6.2015 klo 07:00 Politiikka

– Nyt mukaan Kristillisdemokraattien puheenjohtajistokisaan, että saadaan aikaan kunnon kamppailu, kehottaa vaalitoimikunnan puheenjohtaja Marja-Leena Kemppainen.

Sitä mukaa kuin KD:n puoluekokous elokuun viimeisenä viikonloppuna Savonlinnassa lähestyy, kasvaa myös puheenjohtajistokisaan ilmoittautuvien joukko.

Puolue tarvitsee nyt luotsaajakseen hyvää, tiimihenkistä joukkuetta, josta löytyy mahdollisimman paljon erilaista osaamista.

Vaikka Sari Essayah on toistaiseksi ainoa puheenjohtajataistoon ilmoittautunut, löytyy varapuheenjohtajistoon pyrkivien listalta jo kymmenkunta nimeä.

– Mitä enemmän ehdokkaita, sitä parempi kisa ja useampia valinnan vaihtoehtoja, summaa puolueen vaalitoimikunnan puheenjohtaja Marja-Leena Kemppainen.

Kemppainen toivoo, että käytyjen eduskuntavaalien jälkeisessä tilanteessa ehdokaskirjosta tulisi mahdollisimman kattava:

– Nyt on erityisen tärkeää saada esiin erilaisia mielipiteitä ja ajatuksia puolueen tulevaa linjaa ja toimintatapoja koskien.

Jotta ehdokkaiden näkemykset ja kannat ehtisivät tulla selville hyvissä ajoin ennen puoluekokousviikonloppua, laatii vaalitoimikunta kisaan ilmoittautuville kysymyslistan tietyistä keskeisistä ja puolueen tulevaisuudelle tärkeistä asioista.

Vastaukset niihin lähetetään jokaiselle puoluekokousedustajalle kokouksen esityslistan yhteydessä elokuussa.

– Päätimme tehdä näin, koska puheenjohtajistovaalit pidetään jo heti ensimmäisenä kokouspäivänä perjantaina.

– Näin puoluekokousedustajat saavat jo ennalta tietoa ehdokkaiden mielipiteistä, niiden eroavuuksista tai yhtäläisyyksistä.

Kemppainen sanoo vaalitoimikunnan toivottavan tervetulleiksi puheenjohtajistokisaan kaikki puolueen jäsenet, jotka kokevat halua tehtävään, ja uskovat voivansa tuoda siihen omaa osaamistaan ja tietämystään.

– Piirit ja paikallisosastot, miettikää keskuudessanne, keitä  mielestänne hyviä ehdokkaita teillä olisi tarjota mukaan.

– Vaalitoimikunta linjasi tärkeimpiä edellytyksiä, kuten että puolueen puheenjohtajan tulisi olla kansanedustaja.

– Myös poliittinen kokemus, tunnettuus, johtajuus, luotettavuus sekä esiintymistaidot ovat asioita, jotka jo lähtökohtaisesti kuuluvat puheenjohtajuuteen.

Kemppainen korostaa myös puheenjohtajiston keskinäisen yhteensopivuuden merkitystä:

– Vaikka jokainen ehdolle lähtevä toki kisaa juuri oman valintansa puolesta, yhtä tärkeää on puheenjohtajiston kokonaisuus.

– Puolue tarvitsee nyt luotsaajakseen hyvää, tiimihenkistä joukkuetta, josta löytyy mahdollisimman paljon erilaista osaamista, tietämystä ja yhteen hiileen puhaltamisen tahtoa.

Mukana Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisassa

Puolueen 1. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi Raumalta
Varsinais-Suomen piirin puheen­johtaja ja puoluehallituksen jäsen Tommy Björkskog Naantalista
Pirkanmaan piirin puheenjohtaja ja puolue­hallituksen jäsen Riitta Kuismanen Pirkkalasta
Kansanedustaja Antero Laukkanen Espoosta
Siilinjärven osaston puheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsen Jaakko Ojala Siilinjärveltä
Kangasalan osaston puheenjohtaja Jorma Jussila Kangasalta
Puolueen 3. varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri Lappeenrannasta
Valtion nuorisoasian neuvottelukunnan jäsen Sirpa Pursiainen Tampereelta
Etelä-Pohjanmaan piirin puheen­johtaja ja puoluehallituksen jäsen Kimmo Rantanen Seinäjoelta
Kansanedustaja Sari Tanus Tampereelta
Tikkurilan osaston puheenjohtaja ja KD Naisten 2. puheenjohtaja Tiina Tuomela Vantaalta

Ehdotettu myös:

Puoluehallituksen varajäsen Pirkka Aalto Kemijärveltä

Puoluekokous valitsee

Savonlinnan puoluekokous valitsee perjantaina 28. elokuuta Kristillis­demokraateille puheenjohtajan sekä kolme varapuheenjohtajaa
Ylös